Mıntıka
2024 20. kitabı
#okudumbitti Selam,yine Şaban Alıyev yayınlarından sevgili @mehtapaltan hocamın kaleme aldığı bir deneme kitabıyla geldim,deneme yazılarını okumayı seviyorum heleki yaşanmışlıklardan esinlenerek oluşturulduysa...İşte yazarımız bu kitapta bunu başarmış,harika bir üslupla gayet sade ve akıcı bir şekilde aşk, doğa,toplum, kadın, arkadaşlıklar,tutumlar,davranışlarımız,ünlü yazarlar ve eserlerinden alıntılara vs yer vermiş.Gelelim kitaba.Kitap iki bölümden oluşmakta,ilk bölümde Filistin,savaşlar,kadının toplumdaki yeri,deprem ve Corona gibi toplumları derinden etkileyen toplumsal konulara yer verilmiş,yazarın sosyolojik bir bakış açısı olduğunu hissettim bu bölümde. İkinci bölüm ise kalemi elimden düsüremediğim,bol bol notlar aldığım bir bölümdü,yazar bu bölümde eserlerin bazılarına eleştirel yorumlar yazmış,sonra sorular sorarak okuyucuyu da sanki sohbet ediyormuş gibi kitaba çekmiş.Yani ikinci bölüm tam sohbet havasında kaleme alınmış ve okuması oldukça keyifliydi,pek çok eser öğrendim sayesinde,okuru bol olsun. @mehtapaltan Şaban Alıyev
MıntıkaMehtap Altan · Az Kitap Yayınları · 20248 okunma