·96 syf.····Okunma: 14 Temmuz 2024 20:08 Hz Hatice ile ilgili en çok gıpta ettiğim iki şeyden bir tanesi Hz. Hatice'nin Resûlullah ile birlikte Resûlullah'tan sonra ilk namaz kılma şerefine nâil olmasıdır.
Cebrail(as) ilk vahiyden sonra Resûlullah'a namazı öğretir. Bir rivayete göre Mekke yakınlarında bir vadide önce kendisi, sonra Resûlullah abdest alır ve iki rekat namaz kılarlar. Daha sonra Allah Resûlü eve gelir, Hz. Hatice'yi alır ve Cebrail(as) ile birlikte namaz kıldıkları vadiye götürür. Ona da abdest ve namazı öğretir, birlikte namaz kılarlar.
Diğeri ise Hz. Hatice'nin daha dünyadayken cennette inciden bir köşkle müjdelenmesi.
Resûlullah şöyle buyurmuştur:
"Ben Hatice'yi cennet ırmaklarından bir ırmak üzerindeki inciden bir köşkte gördüm. Onda ne gürültü ve patırtı, ne de bir çalışma ve çabalama vardır."
Adem hoca Hz. Hatice'nin peygamberimizle evlenmeden önceki hayatından vefatına kadar, vefatından sonra da Resûlullah'ın Hz. Hatice'ye olan vefâsına kadar olan süreci sade, net lâkin samimi bir üslupla hikayeleştirmeden kaynak göstererek anlatmış.
40 sahabi serisinden ilk olarak Hz. Hatice'yi okumak nasip oldu. Nasip olursa tüm seriyi okumak istiyorum.
Bu güzel çalışmaya öncülük edip istifademize sunanlardan ve emeği geçenlerden Allah razı olsun.