Hz. Hatice

Aralık 2019
Beyan Yayınları

2024 4. kitabı
Okunma: 14 Temmuz 2024 20:08
Hz Hatice ile ilgili en çok gıpta ettiğim iki şeyden bir tanesi Hz. Hatice'nin Resûlullah ile birlikte Resûlullah'tan sonra ilk namaz kılma şerefine nâil olmasıdır. Cebrail(as) ilk vahiyden sonra Resûlullah'a namazı öğretir. Bir rivayete göre Mekke yakınlarında bir vadide önce kendisi, sonra Resûlullah abdest alır ve iki rekat namaz kılarlar. Daha sonra Allah Resûlü eve gelir, Hz. Hatice'yi alır ve Cebrail(as) ile birlikte namaz kıldıkları vadiye götürür. Ona da abdest ve namazı öğretir, birlikte namaz kılarlar. Diğeri ise Hz. Hatice'nin daha dünyadayken cennette inciden bir köşkle müjdelenmesi. Resûlullah şöyle buyurmuştur: "Ben Hatice'yi cennet ırmaklarından bir ırmak üzerindeki inciden bir köşkte gördüm. Onda ne gürültü ve patırtı, ne de bir çalışma ve çabalama vardır." Adem hoca Hz. Hatice'nin peygamberimizle evlenmeden önceki hayatından vefatına kadar, vefatından sonra da Resûlullah'ın Hz. Hatice'ye olan vefâsına kadar olan süreci sade, net lâkin samimi bir üslupla hikayeleştirmeden kaynak göstererek anlatmış. 40 sahabi serisinden ilk olarak Hz. Hatice'yi okumak nasip oldu. Nasip olursa tüm seriyi okumak istiyorum. Bu güzel çalışmaya öncülük edip istifademize sunanlardan ve emeği geçenlerden Allah razı olsun.
Hz. HaticeAdem Apak · Beyan Yayınları · 201996 okunma
2020 40. kitabı
"Allah bana ondan daha hayırlısını vermemiştir. Çünkü herkes benim peygamberliğimi inkar ederken, o bana inandı. Herkes beni yalanlarken, o beni tasdik etti. İnsanların mallarını esirgerken, o malıyla bana destek oldu. Ayrıca Allah bana ondan çocuk da nasip etti." Müsned "Nasıl ki, Meryem bütün kadınlarına üstün kılınmışsa, Hatice de benim ümmetimin kadınlarına üstün kılınmıştır. " "Cennet kadınlarının en faziletlisi Huveylid'in kızı Hatice, Muhammed'in kızı Fatıma, İmran'ın kızı Meryem ve Müzahim'in kızı Asiye'dir. " Müslim "Ben Hatice'yi Cennet ırmaklarından bir ırmak üzerindeki inciden bir köşkte gördüm. Onda ne gürültü ve patırtı, ne de bir çalışma ve çabalama vardır." Müslim Gerek hadis, gerekse siyer kaynakları Hz. Peygamber'i başka pek çok vefa örneğini aktarmaktadır. Onun en fazla vefa gösterdiklerinin başında şüphesiz kendisine en büyük desteği sağlayan hayat arkadaşı Hz. Hatice gelir. Allah Rasulü, her daim eşini anmış ve onu hiçbir zaman unutmamıştır. Rabbim şefaatlerini nasip eylesin.
Hz. HaticeAdem Apak · Beyan Yayınları · 201996 okunma

Adem ApakYazar · 30 kitap
1970 yılında Bursa-Orhaneli'de doğdu. 1988'de Bursa Îmam-Hatip Lisesi'nden, 1992'de Uludağ Üniversitesi ilahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Bir yıl sonra İslâm Tarihi ve Sanatları Anabilim Dalı'na Araştırma Görevlisi olarak atandı. 1995 yılında "Hz. Osman Dönemi Emevî İdareci­leri" isimli tez ile yüksek lisansını tamamladı. 1999 yılında "Amr b. el-As (Hayatı-Şahsiyeti-Devlet Adamlığı)" konulu araştırmasıyla doktor oldu. 2001-2002 ve 2004-2005 öğretim yıllarında Türkmenistan Mahdumku-li Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyeliği görevinde bulundu. Mayıs 2005'te doçent, 2011 yılında profesör unvanı aldı. 2007-2008 eğitim öğretim döneminde Şam'da alanıyla ilgili araştırmalar yaptı. Halen Uludağ Üni­versitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyeliği görevini sürdürmekte­dir. Evli ve iki çocuk babasıdır.