2024 2. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2024 08:34
Kokuya karşı ilgim olduğu için kitabı okuma kararı almıştım daha önce duyduğum bir kitap değildi. Kitabın başlarında yazarın rahatsız edici tasvirlerine rağmen bırakmadım. Üstelik yazar kendisinin istediği şekilde kitabı algılamamı istiyordu. Bu da benim kitabı okurken rahatsız olduğum bir şey. Çünkü ben insanların yaşamlarından büsbütün bağımsız değerlendirilmemesi gerektiğini düşünenlerdenim fakat yazar ana karakter için doğduğu ortamın dahi karakterin hak ettiği için başına geldiğini (daha bir bebek) yine yaşamının devam ettiği süreç boyunca başına gelen kötü şeylerin de tamamen karakterin hak ettiği duygusunu veriyordu cümlelerinde. Kitap böylece devam ederken birden bana göre fantastik ögeler ve gereksiz mübağalarla süslenmeye başladı. Sonlarına doğru ise şeytan olarak nitelendirilen karakter bir melek olarak yaşamını sonlandırdı üstelik yaptığı beyhude çalışmalarla. Açıkçası önereceğim bir kitap değil. İncelemenin sonunu kitaptan cümleler ile bitirmek istiyorum. "İçlerinde erkek olsun kadın olsun her birinin cinayet ya da ona benzer aşağılık bir suç işlemiştir vardı. Ama bir insanı yemek? Böyle korkunç bir şeyin hiç, ama hiçbir zaman ellerinden gelmeyeceğini sanırlardı. ... İlk kez sevgiyle bir şey yapmışlardı."
KokuPatrick Süskind · Can Yayınları · 201927,4bin okunma