2024 10. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2024 17:07
Bir çırpıda biten, keşke Kino ve Juana’nın hikayesini uzun uzun okusaydım diyebileceğiniz bir kitap İnci. Kitabı okurken umut etmeyi, hayal kurmayı, hayallerinin gerçekleşme ihtimali ile yaşam sevinci kazanmayı, umutların yerle bir olsa bile pes etmemeyi, dostluğu, düşmanlığı, yoksulluğu, cesareti derinden hissediyor, bu duyguların üzerine uzun uzun düşünüyorsunuz. Kendinizden, yaşadığınız toplumdan birçok ortak şey bulup kısacık bu hikayede yeterince garip hisler duyumsayabiliyorsunuz. John Steinback, 1947 yılından günümüze kadar insanı insan yapan değerlerin asla değişmediğini, dünya var olduğu sürece de aynı kalacağını çarpıcı bir şekilde anlatıyor. Sıkmayan, okudukça sanki hikayenin içerisinde kenarda kıyıda kahramanları izleyen biriymişsiniz gibi hissettiren, etkileyici betimlemelere de sahip. Ayrıca kitap ilk başta film senaryosu olarak kaleme alınmış fakat kısa bir roman olarak sunulmuş. İnce ama etkileyici bir dile sahip bir kitap okumak istiyorum diyorsanız kesinlikle bu romanı deneyimleyebilirsiniz.
İnciJohn Steinbeck · İletişim Yayınları · 202349,9bin okunma