Vakit Kaybı
2024 24. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2024 20:29
Bu kitabı okumaya harcanan vakte ve alınan paraya yazık. Böyle saçma ve kopuk bir kitap okumamıştım uzun zamandır. Kitapta konular birbirine girmiş. Alman değilseniz bence okumayın keza kitapta Alman tarihine değinilmiş tamam ama bir cümlede en az 5 tane almanca kelime geçiyor. Sürekli Almanya’dan bahsediliyor haliyle ama tarihe hakim değilseniz bir dünya Alman ismi de duyacaksınız; ya araştıra araştıra okuyacaksınız ya da kopup gideceksiniz kitaptan. Almanca kelimeler de kitabın akışını bozuyor. Araya sıkıştırılmış ve “ne bu şimdi?” Dediğim alıntılar da inanılmaz çoktu. Kitapta aniden mekan değişimleri, olayların anlamsız bir anda siyasete bir anda cinselliğe kayışı saçma sapandı çok anlamsızdı. Neyi övülmüş anlayamadığım bir kitap oldu yine. Aşk desen Alman yönetimine karşı metaforik de anlatılsa çok sapkın işlenmiş ve kitap genel olarak tiksindirici karakterlerle doluydu. Sonu özellikle kimse bir şey anlamasın diye yazılmış resmen. Tekrar tekrar okuyorsunuz çünkü yine kopuk ve saçma sapan bir anlatım. Kitabın ilk yarısı bir şekilde ilerliyor ama kalanında devam ettiğinize pişman oluyorsunuz. Sonu asla TATMİN EDİCİ DEĞİLDİ VE KİTAPTA YAŞANAN OLAYLARI MANTIKLI BİR ZEMİNE BİLE OTURTAMADI. Ve yine sürekli daldan dala atlanmıştı son sayfalarda bile. Normalde asla yorum yazmam ama bu kitap beni çok sinirlendirdi. Özellikle de o alelacele gelen ve anlatımı saçma sapan olan o sonuyla.
KairosJenny Erpenbeck · Can Yayınları · 20231,116 okunma