yalancıvaris #thestolenheir #hollyblack
Merhaba Ceviz Kraliçe'nin varisleri. Yazara uzun süre ara verdikten sonra tekrar güzel yarattığı #elfhame evrenine dönmek iyi geldi. Orjinal kapak basılması mutlu etti aslında orjinal isme de sadık kalınsa daha iyi olurdu. "çalınan varis" şeklinde çevrilmeliydi. 74 bin oylama ile 4.02 puan gibi iyi bir puana sahip kitap. Zaten yazarın kitapları hep yüksek puanlı. İki kitaplık bir seri olması planlanan serinin ikinci kitabı "The Prisoner's Throne" 5 mart 2024'te çıkacakmış (orjinali çevirisi bizde bir seneyi bulur).
İlgi çekici elfhame evrenini bilenler kitapta mutluluk yaşayacaklar ancak #zalimprens serisinden ayrı tek başına da okunabilir bu seri. Zalim prens serisindeki şaşırtmaca ve dönüm noktalarının bu kitapta o kadar çok olmadığını söyleyeyim. Ben okurken bazı noktaları tahmin etmiştim.karmaşık bir siyaset bu kitapta yok. Daha çok cozy olarak nitelenebilecek bir fantasy evreni var. Ancak heyecan sonlarına doğru yine yükselişe geçip sizi diğer kitabı heyecanla beklemeye itiyor. Valla ben eğer bulabilirsem önden epub olarak okuyabilirim kitap henüz çevrilmeden.
Oak karakter olarak beklentilerimi karşılamadı ama Suren harika bir karakter :) Oak ve Wren'i ilk serideki beklentilerden azade şekilde okuyun. Jude ve Cardan gibi değiller. seriyi kendi içinde değerlendirirseniz çok hoşunuza giden bir okuma olacak.