·64 syf.····Okunma: 08 Ağustos 2024 16:52 İnsanlar doğar, büyür, çoğalır, gelişir ve üretir. Hep ileriye doğru bir yenilik ve gelişim içinde yaşarlar. Bu kitap böyle bir yenilik içinde nasıl ilkelliğe doğru gidildiğini çok güzel bir şekilde anlatmış. Küçük bir mikrop ve yayılma hızının insanlık tarihini nasıl etkilediği akıcı bir dille anlatılmış. Okurken geçmiş zaman dilimlerinde, tarih boyunca yaşanan salgınları, özellikle yakın bir tarihte yaşadığımız koronavirüs hastalığını anımsattı. İyi ki pandemi günlerinde denk gelip okumamışım bu kitabı. :)
Jack London'u ve kalemini çok seviyorum. Yaşadığı zorlu hayatı, yaşayamadığı çocukluğu ve maddi imkânsızlıklardan dolayı eğitim hayatını kısa yaşaması ve buna rağmen bu kadar akıcı ve güzel bir dil kullanıp eserlerinde seçtiği konuların gerçek hayatla bu kadar güzel harmanlanması yazarı kıymetli kılmıştır.
Kısa, akıcı ve tamamen konusundan dolayı insanın içine sıkıntı veren bir kitap, çünkü anlatılanlar olması mümkün, gerçekçi hikâyeler. Okunmasını rahatlıkla önerebilirim.
Keyifli okumalar...