2024 64. kitabı
"Öznesi Feride, nesnesi Mehmet'ti bu sevdanın. Biri kayıp gitse, kırık dökük bir cümleden başka ne kalırdı geriye ? " "Ah , be Feride... Neden bu kadar yasakken yağan her damlada seni buluyorum ben ? " " Onunla yaşayacağım bir saniyenin umudunu bile , başkasıyla yaşanacak ömürlük hayata sonsuza kadar tercih ederim. Başkasıyla olmak her şeyden önce yüreğime ihanet olur anne, Yapamam. " Herkese Merhaba Severek okuduğum bir mahalle kurgusuyla sizlerleyim. Feride'nin acısını ve özlemini, Asya'nın delidolu hallerini, Eyşan'ın aşkı için mücadelesini ,Mehmet'in suskunluğunu ve Zehra'nın aşkını okurken her duyguyu içinizde hiseedeceginizi söylemeliyim. Kitabın verdigi en güzel mesajsa iletişimsizligin insanlarda nasıl yaralar açtığı gözler önüne sermesiydi. Zengin bir ailenin kızı olan Zehra, üniversite olayları sırasında alakası olmayan bir çatışmanın arasında kalmıştı. Zehra , Polis Kemal sayesinde kurtulur ve büyük aşkla evlenirler. Evlilikleri kızlarıyla daha da güzelleşir. Feride 5. yaş gününde babasının gelmesini beklerken şehit haberi gelir. Eşinin ölümüyle yıkılan Zehra kızı için ayakta kalmaya çalışır ve eşinin büyüdüğü mahalleye taşınır. En büyük destekçisi eşinin arkadaşı Osman ve eşi Meryem olur. Babasının kaybıyla yıkılan Feride , Mehmet'in desteğiyle mutlu olur. 8 yaşındaki Mehmet babasının Feride'yi kardeşin gibi koru demesiyle hayatlarının ilk engelini aldığının farkında değildir. Zaman geçmiş ve masum duygular yerini sevdaya bırakir. Ne Feride duygularını dile getirmiş , ne Mehmet duygularıyla yüzleşir. İki sevdalının suskunluğu ayrılığa , acıya sebep olur. Herkes birbirini sevdiklerini görür de ikisi göremez. Sevdaları bir çok imtihanla sınanan Feride ve Mehmet için zaman ne gösterecek diyorsanız kitabı okumalısınız . Sevdalari sınanan sadece Mehmet ve Feride olmayacak. Yan karakterler Eyşan -Ozan ve Yavuz - Asya 'da zorlu süreçlerden geçecek. Yara alacaklar, şifa arayacaklar ama en güzel şifanın kimde olduğunu zorda olsa öğrenecekler. Güzel kitaplar hayatınızdan eksik olmasın.
El GibiAyşenur İnce · Epsilon Yayınevi · 096 okunma