2024 11. kitabı
Okunma: 08 Ağustos 2024 09:21
Unutulmayacak kitaplardan biri daha... Hani derler ya Allah yaralı yerinden çiçekler açtıracak bu söze Abdullah Galib Bergusi' nin kitaplarını okurken daha da çok tekrar tekrar söylemeye başladım ve bu her zorluğa karşı beni daha da çok umutlandırdı. Abdullah Galib Bergusi 'nin Filistin adlı kitabı,bu süreçte Filistin halkının maruz kaldığı zorunlu göçler, mülteci kampları, işgaller ve direniş hareketlerini ayrıntılı bir şekilde ele alıyor. Aynı zamanda Filistin meselesini tarihsel ve insani boyutlarıyla ele alan bir eserdir. Bu kitapta Filistin topraklarının Osmanlı döneminden günümüze kadar süregelen işgal, direniş ve mücadele süreçlerini anlatıyor. Ayrıca, İsrail'in devletleşme sürecindeki politikalarını ve Filistinlilerin bu süreçte yaşadıkları mağduriyetleri gözler önüne sunuyor. Filistin halkının yaşadığı uluslararası hukukun ihlallerine ve bölgedeki güç dengelerine odaklanarak, okuyucuyu bu konular hakkında bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Filistin hem tarihi bilgi verirken hem de bu olayların arka planındaki ideolojik ve politik motivasyonları sorgulatarak bizlerde derin bir etki bırakıyor. Yaradan senin sabrını ölçüyor. Çünkü sen sabrettikçe, o senin eksik parçalarını birleştiriyor. -Altun Fermayil Filistin Abdullah Galib Bergusi Okuyan herkese teşekkür ediyorum.
Filistin
FilistinAbdullah Galib Bergusi · Ekin Yayınları · 20231,338 okunma
1 +1'leme
2.923 Gösterim
Bir yazarın bütün kitapları mi güzel olur? Hepsi de müthiş cidden 🌸
Ayşe
Evet gerçekten öyle ve yazarın kalemi gerçekten çok güçlü👌🏻