Puan vermedi·480 syf.····Okunma: 09 Ağustos 2024 01:13 Kitap ebeveynlere farkındalık kazandırması açısından önemli bir kaynak niteliğinde. Çocuklar oyunla dünyayı keşfeder, yeni deneyimler elde eder ve tüm duygularını oyunla şekillendirir. Ebeveynler olarak bizim de her zaman her koşulda çocukların oyunla iyileşmesine gelişmesine katkı sağlamamız gerekir. Çocuklar streslerini üzüntülerini oyun yoluyla dışarıya atar. Ebeveynlerin yeri geldiğinde rol yaparak yeri geldiğinde komik hareketler yaparak çocukların duygularının gün yüzüne çıkmasını sağlaması ve güvenli bağlanmayı gerçekleştirmesi gerekir. Çocuklarımızın geçmişten kalan iyileşmemiş yaralarının önüne geçilmesi için çocuklarımızın sevgi bardağını doldurmamız hassas duyarlılık göstererek her kuşun da oyun üretebilmemiz için yaratıcı fikirler sunan değerli bir kitap. Çocukla birlikte çorap oyunu oynamak çocuğa öykü anlatmasını sağlamak çocuğun koyduğu kurallar çerçevesinde çocukla oyun oynamak güvenli bağlanmaya yardımcı olur. Üretici ve eldeki imkanları değerlendirerek çözüm üreten oyunlar oynayabiliriz.Dünyadaki en korkunç şey çocukların annesinden babasından ve öğretmenlerinden korkmasıdır bu nedenle çocuklarımızla güvenli bağ kurup oyun oynamayı vakit ayırmamız gerekir.