Oyuncu Ebeveynlik

Görünmez Adam Yayıncılık
Orijinal Adı:
Playful Parenting

2021 57. kitabı
Çocuk gelişim kitapları okuyan çoğu insan, orada söyleneni yapamayınca ben eksiğim ben hatalıyım hissiyle baş başa kalıyor Kardeşim Einstein yetiştirmiyoruz topluma faydalı dümdüz bir birey olsun yeter. Sıkma tatlı canını su akar yolunu bulur. Kitap boyunca ulan bunu nasıl ben düşünmedim ya diyip durdum çözümler çok uygulanabilir ve pratik ama düşünemiyorsunuz işte çünkü annelik bazen =sinir krizi. Her neyse. Yeterinde iyi annelik kavramını duydunuz mu ? Çok iyi bir anne değil ,yeterince iyi bir anne iseniz bu sizi de çocuğunuzu da tatmin eder. Çocuklarımıza çok şey verdiğimizi düşünürüz özellikle bolca ilgi ve dikkat. Ama saatler boyunca gönülsüz, uyuşuk bitkin bir etkileşimde olmak daha kısa süreli enerjik oyunlara kıyasla epeyi faydasızdır. Dikkat ederseniz sosyal medya üzerinden şu baskıya maruz kalırsınız; şu oyuncak faydalı, bu kitap eğlenceli, etkinlik kitapları süper yapıyor falan. Biri de çıkıp demez ki oyuncakla oynamasına eşlik etmiyorsanız, kapitalist sistemi besliyorsunuz. Kitap boyunca asla oyuncaktan bahsetmemiş oyunun tüm ebeveynliğinizi kurtarıcı bir araç olduğundan bahsetmiş ve her koşulda oyun oynamanın nasıl sizi yıpratmaktan ,bezdirmekten çekip kurtaracağını anlatmış yazar bir süper kahraman. Bazı çocuklar oyuncak sevmez aradığı profil oyuncu anne-baba idir. E nasıl olcaz onu da 469 sayfayı okuyarak örneklerden yola çıkarak göreceğiz. Oyun oynarken aşırı sıkılıyorum derken kitap beni bir aşka getirdi bir şaha kaldırdı neyse oraları boşverin. İçerik dolu dolu size problem değil çözüm odaklı yaklaşmış bir ebeveynlik kitabından en fazla ne beklenir. Bak herkes Okusun vay efendim sonra bu çocuk neden böyle demeyeceksiniz söz! İçerik; bağlantı
Oyuncu Ebeveynlik
2021 9. kitabı
Okunma: 26 Mart 2021 21:22
Sık sık sosyal medya hesabımda da paylaşarak daha çok ebeveyne ulaşsın istediğim kitap. Lawrance Cohen ı daha önce Sıkı Dostlar Amansız Düşmanlar kitabının üç yazarından biri olarak tanıyordum. O da çocukların sosyal hayatını anlamamız için yardımcı olan en iyi Türkçe kaynak diyebileceğim harika bir kitaptı. Bu kitapsa en ihtiyaç duyduğum dönemde hayata geçirebilmeyi başardığım Oyuncu Ebeyenliği bir bağ kurma stratejisi olarak anlatıyor. Her türlü sorun çözümü için kullanılabilen bu yöntem sayesinde çocuklarla ilişkimiz bozulmadan daha çok bağlantı kurarak problemi çözebiliyoruz. Son bölümü ebeveynlere kendi “bardaklarını doldurmak” için yapabileceklerini anlatarak sonlandırmasıyla kahbimi çaldı. Lütfen bu kitabı okuyun ve daha oyuncu bir ebeveyn olmak için tüm kaynaklarınızı kullanın. Kahkahaların iyileştirici gücüne inanın... #oyuncuebeveynlik #lawrancecohen #görünmezadamyayıncılık #ebeveynlikokumaları
Ebeveynlik
OYUNUN ETKİSİ
2021 3. kitabı
Alanıma dair olduğu için mi yoksa çocuklar hayatın her alanında var olduğu için mi karar veremedim ama bu kitap herkesin okumasını önemli kılıyor. Çocuğunuza, kardeşinize, yeğeninize, komşu çocuğuna, belki de otobüste avm de öfke nöbeti geçiren ağlama krizlerine giren ailelerin çocuklarına yardımcı olmak isteyen bir bireyseniz hiç durmayın bu kitabı edinin derim. Ebeveynlik zor zanaattir. Eğer bir çocuğa yardimci olmak isterseniz ona ulaşmqk o kadar da zor değil yöntemi doğru kullandiğiniz takdirde olumlu dönütler alacaksiniz. Bu kitapta hayatin içinden gerek bebeklik gerek ergenliğe kadar uzanan çokça örnekle ve çözümleriyle karşilaşacaksiniz. Aaa bu tek benim yaşadiğim bir problem değilmiş birçok çocuk belirli dönemlerde ayni sorunlari yaşayabiliyormuş, bir ebeveyn olarak yalniz değilmişim gibi çikarimlarda bulunmak oldukça mümkün. Ve oyuncu ebeveyn olmak zor gibi gözükse de sanılanın aksine eğlenceli hale dönüştürülebilir. Oyun hem çocuklara hem de ebeveynlere çok iyi gelen bir terapidir. Çoğu zaman ne yaptığımızı bile fark etmeden, çocukları kendi tercihlerimize göre oyun oynamalarına zorlarız. Çocuklar kusursuz olmamızı talep etmezler ama olmayı denediğimizi yine de fark edeceklerdir.
Eğitim
2024 2. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2024 01:13
Kitap ebeveynlere farkındalık kazandırması açısından önemli bir kaynak niteliğinde. Çocuklar oyunla dünyayı keşfeder, yeni deneyimler elde eder ve tüm duygularını oyunla şekillendirir. Ebeveynler olarak bizim de her zaman her koşulda çocukların oyunla iyileşmesine gelişmesine katkı sağlamamız gerekir. Çocuklar streslerini üzüntülerini oyun yoluyla dışarıya atar. Ebeveynlerin yeri geldiğinde rol yaparak yeri geldiğinde komik hareketler yaparak çocukların duygularının gün yüzüne çıkmasını sağlaması ve güvenli bağlanmayı gerçekleştirmesi gerekir. Çocuklarımızın geçmişten kalan iyileşmemiş yaralarının önüne geçilmesi için çocuklarımızın sevgi bardağını doldurmamız hassas duyarlılık göstererek her kuşun da oyun üretebilmemiz için yaratıcı fikirler sunan değerli bir kitap. Çocukla birlikte çorap oyunu oynamak çocuğa öykü anlatmasını sağlamak çocuğun koyduğu kurallar çerçevesinde çocukla oyun oynamak güvenli bağlanmaya yardımcı olur. Üretici ve eldeki imkanları değerlendirerek çözüm üreten oyunlar oynayabiliriz.Dünyadaki en korkunç şey çocukların annesinden babasından ve öğretmenlerinden korkmasıdır bu nedenle çocuklarımızla güvenli bağ kurup oyun oynamayı vakit ayırmamız gerekir.
2021 47. kitabı
Okunma: 30 Aralık 2021 21:39
Oyun oynamayı bilmeyen ve çocukları da artık 9 ve 6 yaşına gelmiş bir anne için geç kalınmış bir kitap diye düşünsem de iyi ki okudum dedim her sayfada. Çocukların duygularını biz yetişkinler gibi kelimelerle ifade etmesini beklemenin çok akıllıca olmadığını onlarla beraber yere oturup oyun oynamanın kendimize de yapacağımız en güzel iyilik olduğunu söylüyor yazar. Bağlantı ve temas kurmak için oyun kurma,krizleri ve duygu durumlarını oyuna dökerek üstesinden gelmenin aslında o kadar da karmaşık olmadığını görüyoruz. Hatta bir kısmını günlük hayatımızda oyun olduğunu fark etmeden uyguladığımızı da görüyoruz. Bilhassa son kısımda verdiği alternatifler,pusulalar çok yol gösterici. Oyun oynamak için hiçbir yaş geç kalınmış sayılmazmış. Cesaret ve ilham verdiği için teşekkür ederim.
2022 22. kitabı
Okunma: 02 Mart 2022 00:11
Hayata dokunan kitapları çok kıymetli buluyorum. Bu kitap da öyle bir kitap oldu. Hep duyduğumuz hatta belki yaptığımız mola köşesi uygulamasını ' bir süre kenara geç yaptığını düşün' diyerek çocuğu köşeye göndermeyi tamamen yanlış bulan bir psikolog, aynı zamanda oyun terapisti ve bir baba. Bunun yerine görüşme kanepesi yapmış. Oturup konuşuyorsunuz artık uzlaşmak için ya da yatıştırmak için. Şöyle bir bilgi geçiyor kitapta; çocuk bazen içine atar ve aslında önemli bir olay hakkında konuşamaz, soru da sormaz ama onu içten içe etkiler. Belki fazla huysuz olur, belki sinirli, belki içine kapanır. En iyisi oyuncaklarıyla aynı durumu oluşturup oyun oynamanız. Bugün öğretmenin sınıfta bayılmıştı ya hadi onu oynayalım diyerek durumu canlandıracaksiniz, böylece siz konuyu açmış olacaksınız, çocukta fırsat bulmuşken hissettiklerini söyleyebilecek bir ortam bulacak. Rol yaparak hislerini açacak. Güzel bir yöntem. Bir de şunu beğenmiştim. Çocuğa çok sinirlendiniz sevmediğiniz bir hareketi yapıyor ve iş inada bindi. Sizi kızdırmak için yapıyor. Bir daha bu hareketi yaparsan şu bardağı başımdan aşağı dökeceğim. Bir daha yaparsan tek ayak üstünde 10 kere zıplayacağım gibi çocuğu eğlendirecek ilgisini başka yöne dağıtabilecek durumlar oluşturmanız gerektiğini söylüyor. Kendi kızıyla ilişkisinden ve görüştüğü diğer çocuklarla yaptığı oyun terapilerinden bahsediyor. Köpeklerden korkuyorsa köpek olun biraz sakar bir köpek ve onu güldürün. Uyuyana kadar yanından gitmemenizi istiyorsa ve siz tam giderken uyanıyorsa muhtemelen sizden ayrı kalacak olma endişesinden uyuyamıyor. En iyisi ben pijamalarımı giyip geleceğim gibi sözler söyleyerek bir süre yanından ayrılın geri geleceğinize emin olduğu için rahatlatacaktır ve siz belki daha odadan çıkmadan uyuya kalma ihtimali
Çocuk Gelişimi
2022 10. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2022 01:56
Oyuncu ebeveynlik çocuklarla bağlantı kurma, sevgi ve şefkat gösterme, özgüvenli olma ve güvende hissetme ihtiyaçların karşılanması olarak özetlenmiş. Yazar hepimizin ihtiyacı olan şeyin bardaklarımızın dolu olması olarak aktarmış ve bu süreçte bardakların dolması için yapılması gerekenler verilmiş. En önemli nokta ise isminde de anlaşılacağı gibi oyuncu olmak öğretilmiş okuyuculara. Aslında sistemin çok basitçe kıkırtıları takip etmenin ve öğrendiğiniz davranışlardansa oyuncu davranmanın katkılarına yer verilmiş. Bence özellikle ebeveyn olanların muhakkak okuması gereken bir kitap. Okurken bol bol altını çizdiğim ara ara göz atacağım başucu kitabı oldu. Ayrıca yapılması gerekenleri yaşadığı olaylar üzerinden örneklendirmesi yapılacakları pratiğe dökmek ve akılda kalıcılığını artırmak için güzel bir yol olmuş.
2020 72. kitabı
Görünmez Adam Yayıncılığın yeni kitabı, çocuklarıyla gerçek bir bağ kurmak isteyen #attachmentparenting severler için gerçekten önemli bir kaynak olacak. Oyunun, çocukların dünyasındaki anlamının bildiğimizin çok ötesinde olabileceği bir süredir kabul gören bir düşünce: Çocukların oyun esnasında içinde yaşadığı bedeni ve dünyayı tanıdığı, duygularını ve yaşadıklarını anlamlandırdığı, oyunda aldığı rollerle bunların üstesinden geldiği kabul ediliyor ve hatta onlar için kurgulanmış oyunlar da uzmanlarca üretiliyor / birlikte oynanıyor. Ebeveynlerse çocukların iç dünyasına bu kadar yakın olabilecekleri belki de tek alana bir türlü adapte olmayı başaramıyor. Kitabın akışı önce sizi neden o alana girmeniz gerektiğine ikna edecek sonra bunu nasıl başarabileceğinizi anlatacak. Cinsiyet rollerinden kardeş rekabetine, kendinize iyi davranmaktan diğer ebeveynlere yardımcı olmaya kadar farklı başlıklar altında çok değerli ipuçları veriliyor kitapta. Yine çok güzel ve okunması gereken bir kitap öneriyorum; ebeveynler ve çocuklarla çalışanlar için. #birannedoğdukitap #görünmezadamYayıncılık #oyuncuebeveynlik #lawrancejcohen #drcohen
2022 14. kitabı
Okunma: 29 Mart 2022 15:02
Size gönülden tavsiye edeceğim bir kitap, Oyuncu Ebeveynlik Yazarı aynı zamanda oyun terapisti de olan bir psikolog ve baba. Bu sayede sadece durum bildirisi yapmamış ve neler yapabileceğimize dair bir çok örnek vermiş. Oyun oynamayı bilmeyen, sevmeyen, sıkıcı bulan, anda kalamayıp aklı sürekli meşgul olan ebeveynler için çok bir çaba harcamalarına gerek kalmayacak şekilde oldukça basit ve eğlenceli tavsiyelerde bulunuyor. Kitabı okurken zaten benzer şeyler yaptığınızı fark edip doğru yolda olduğunuzu görüyor yahut bundan sonra yapabileceklerinize yönelik umut dolu oluyorsunuz. Çünkü yazar, birçok yazarın aksine size kendinizi kötü hissettirmiyor, kendisinin de benzer yollardan geçtiğini, hala birçok şey için zamanınız olduğunu gösteriyor. Bol bol bağlantı kurun, saçmalayabildiğiniz kadar saçmalayın, eğlendirirken siz de eğlenin. Kitabı okuduğum süre boyunca birçok şeye farklı bir açıdan bakabilmeyi başardım. Bunu devam ettirip hayatımın bir parçası haline getirebilirsem, 4 yaşına girmek üzere olan minik ergen kızımla her şey çok daha keyifli olacak Lütfen okuyun ve okumakla kalmayıp oyuncu ebeveyn olmak için elinizden geleni yapın
2026 2. kitabı
Oyun terapisi alanındaki önde gelen psikologlardan birisi olan Cohen'in bu kitabını buradaki ebeveynlere de öneririm, alandaki birçok kitabın aksine kitap uzman olmayanlar tarafından da rahatlıkla okunabilir. (Ve saçma sapan ebeveynlik kitaplarının da aksine) Kendisi yıllardır bu alanda olan ve yüzlerce oyun terapisi yapmış birisi. Ben de ders kapsamında okumuş bulundum

Lawrence J. CohenYazar · 6 kitap
Lawrence J. Cohen oyun ve oyun terapisi konularında uzmanlaşmış bir klinik psikologdur. Yetişkinlerle de çalışan Dr. Cohen, özellikle de cinsel istismara maruz kalan kişilerin kocaları/erkek arkadaşlarına ve cinsel istismara maruz kalan erkeklere yönelik grup çalışması ve terapi uygulamalarını ABD’de ilk kez başarıyla gerçekleştiren terapisttir. Playful Parenting ve The Opposite of Worry kitaplarını kaleme alan Dr. Cohen, The Art of Roughhousing ve yayınevimizce yayımlanan Sıkı Dostlar, Amansız Düşmanlar‘ın da yazarları arasındadır.