···Okunma: 09 Ağustos 2024 08:28 Liz Tomforde / Yüksek Uçuş
Özgüven sorununa ve çocukluk travmalarına dikkat çeken ve okuması keyifli bir kitaptı. Klişe bir hikayesi olsa da, karakterlerin duygularını okuyucuya geçirebilmesi okurken akıcılık sağladı. Kalınlığına rağmen beni yormadı.
Chicago’da hokey oynayan Zander’i; kendini beğenmiş, dünyayı umursamayan ve çapkın biri olarak tanıyoruz, tüm hayranları gibi. Hayırı bilmeyen ve egosu yüksek biri olunca, Stevie ile tanıştıktan sonra hayatındaki taşların nasıl yerinden oynadığına tanık oluyoruz.
Stevie yıllardır uçuş görevlisi olarak çalışıyor. İkizi Ryan’ın ünlü bir basketbolcu olması ünlülerin dünyasındaki her şeyi bildiğini sanmasına sebep oluyor. Ta ki Zander’in takımının yeni uçuş görevine başlayana kadar.
İkisi de anneleri tarafından yaralı. Birisi kiloları yüzünden aşağılanarak özgüvenini kaybetmiş. Diğeri ise annesi tarafından sevgi görmeyip terk edilmiş. Halkın sevgisiyle varolan biriyle, kendi kabuğunda yaşamayı seven biri. Tüm zıtlıklarına rağmen ortak paydalar onları bir arada tutabilecek miydi?
Arkadaşlık, aile, ikili ilişkiler ve takım ruhu o kadar güzel yansıtılmış ki, olumlu ve olumsuz tüm duyguları yaşar gibi hissettirebiliyor. Hayvan sevgisine de dikkat çekmesi benim için büyük bir artı oldu. Yaşadıkları ile hem güldüren hem de hüzünlendiren bu tutku dolu çifti sevdim. Zander ve Stevie’in bir çok hayata dokunabilecek film tadında hikayesi kafa dağıtmak için güzel bir tercih olacaktır.
Keyifli okumalar…