2024 93. kitabı
Okunma: 04 Ağustos 2024 19:42
Felsefeci Alman yazar Wilhelm Schmid ile tanışma metnim Mutsuz Olmak. Öncelikle şunu söylemem gerekir ki, çok ama çok geç kalınmış bir buluşma benim için. İnsanları ve çağı çok iyi gözlemlemiş birinin kaleminden damlayan müthiş bir metin bu kitap. İnsanların sürekli mutlu olmaları gerektiğinin savunulduğu bir dönemde yaşıyoruz. Hem pozitif psikoloji gibi salt mutluluğa odaklanan yaklaşımlar hem de görsel olarak tükettiğimiz tüm mecralar bizi sürekli ve devam eden mutluluk masalına çekmeye çalışıyor. Böylece mutluluk da bizler için bir görev haline geliyor. Çok doğru ve anlamlı sorularla mutluluk ve mutsuzluk kavramlarını inceliyor yazar. Doyurucu ve anlamlı bir hayatın elementlerini ortaya koyuyor ve diyor ki: “Kesintisiz yaşam sevinci insanı takatten düşürebilir, yaşam kederinin sunduğu türden bir molaya ihtiyaç duyabilirsiniz, insan olmanın bütün imkânlarını yoklamak ve hayatın kemaline varmak için, ilk bakışta çok uzak gelse bile, galiba üzüntüyü de sonuna kadar tatmak gerekir.” Kısacık bir metin olmasına rağmen çok değerli, çok doygun bir metin. Sizi geliştirecek ve dönüştürecek metinler arasında bence. Çok sevdim. Mutlaka okunmalı.
Mutsuz OlmakWilhelm Schmid · İletişim Yayınları · 20226,3bin okunma