···Okunma: 08 Ağustos 2024 11:35 Selam size maceracılar!!!
Buz gibi kışın ortasında geçmesine rağmen okuduğum en sıcak, en içten kitap bu olabilir! İçinizi ısıtacak harika bir dostluk, doyurucu karakterler, yavaşça filizlenen narin bir aşk… Bir yol hikayesi olması, olayların işlenişi ve karakterlerin doğallığı ile benim comfort kitaplarım arasında yerini aldı bile. Sanırım en çok Marliyen Çırpıkanat’ı sevdim diyebilirim. Marlo, herkesin yanında isteyeceği bir dost. Mücadeleden kaçmayan, çok cesur ve sadık bir karakter. Genelde gri karakterlerle daha kolay yakınlık kuruyor olsam da Marlo benim canımın içi, öz evladım olacak kadar sevdiğim harika biri. Kitabın son kısımını ise karışık bulanlar olmuş ama ben sanırım en çok son 150 sayfaya aşık oldum. Aşırı duygusal ve ince yazılmış sahnelerdi. Okurken hep gözlerim dolu doluydu ve tamamen kendimi orada hissettim. Bu da bir kitabın çok iyi olduğunun kanıtı değilse nedir bilmiyorum. Devamı için sabırsızım. Bu evrenden başka karakterlerle tanışmayı iple çekiyorum ve Marlo’nun kalbini tutuşturacak, aşkını hakeden “doğru” kişiyi bulmasını da hevesle bekliyorum. (Doğru kişinin bir ağaçta uyumadığını umuyorum, Marliyen kalbini ona tamamen adayacak birini hakediyor bitkisel hayattaki bir pırasayı değil -.-)