·560 syf.····Okunma: 09 Ağustos 2024 13:20 Puanım: 5/10
Evet, şükürler olsun seriyi ben de bitirdim. Bana Çarpık serisi gibi hissettirdi (alakası yok). Serinin son kitabı hakkında hem iyi hem kötü yorumlar okudum. Okuduktan sonra ben de bir karara vardım: Tam ortalama bir kitapmış.
Konusuna kabaca "ikinci şans" diyebiliriz. Milyoner kardeşlerimizin üçüncüsü olan Call, yıllar önce yaşadığı bir olay sebebiyle spor kariyeri sonlanıyor ve kendisini alkole veriyor. Çocukluk arkadaşı, aynı zamanda aşkı olan Lana'yı da terk etmesiyle kendini tamamen bırakıyor. Yıllar sonra dedesinin mirasından alabilmesi için kendisine koyulan şart ise Lana'yla birlikte yaşadığı eve geri dönüp orada bir yaz geçirmesi ve sonra da orayı satmasıdır. Kendisi korkağın teki de olsa mirası alabilmek için o eve geri dönüyor. Lana ve Cami'yle (Lana'nın yeğeni, aynı zamanda çocuğu) birlikte yaşamasını, hatalarını düzeltmesini okuyoruz.
Öncelikle Call'ı bir gram sevmedim. Korkağın teki resmen. Lana, onu yıllar önce terk etmiş, onca acı çektirmiş birini resmen kollarını açarak karşılıyor. Kızım, bir duruşun olsun, azıcık kararının arkasında dur. Lana ve Call tam bir toksik ilişki örneğiydi diyebilirim.
Ama ne yalan söyleyeyim, kitap aktı gitti. Yazarın dilini seviyorum ama kitap kesinlikle 600 sayfalık bir kitap değildi. Keşke üç yüz olsa, tadında bıraksaydı. İkilinin sahneleri, bazı alıntılar çok güzeldi. O yüzden puanımı beşten beş buçuk, oradan altıya çıkardım.
Son olarak, yani bütün serinin temeli dedenin mirası ve şartları üzerine kuruldu. Madem bu adam bunları yapabilecek güçteydi, mektupları yazacağına torunlarına yardım etseydi. Ve son mektubu daha çarpıcı beklerdim açıkçası, o yüzden hayal kırıklığına uğradım.
Seri sıralamam:
1. Beklenmedik Koşullar