2024 20. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2024 18:53
Bilimsel bir okuma isterseniz her şeyden bir şeyler anlatan temelde bilmemiz gereken konu başlıkları ve kavramlarıyla içindekiler kısmı aşağıda özetledim. Bilimsel bir kitap olduğu için çok bilgi içerikli içeriği. Temel varsa rahatça okunabilir üstüne yeni bilgiler ekleyebilirsiniz ama temel yoksa araya farklı bir kitap alınıp ağır bir okuma yapmak daha sağlıklı bir okuma olur kitap için. Yazarın küçük cep kitapçığı tarzında "Evren tweetlendi" diye bir kitabı da mevcut. Birçok soruya cevap verir şeklinde ilerleyen bir kitap onu da listeme alacağım. Meraklısına iyi okumalar dilerim :) 1: Hücreler (Ben bir galaksiyim) 2: Solunum (Roket yakıtlı bebek) 3: Evrim (Geleceğe geri geri yürümek) 4: Cinsellik ve Eşeylilik (Cinselliğin büyük patlaması) 5: Beyin (Meraklı madde) 6: İnsanın evrimi (Yüzde bir milyarlık avantaj) 7: Uygarlık (Genetik mühendisliğinin uzun tarihi) 8: Elektrik (Yaşasın zıtların çekimi) 9: Bilgisayarlar (Programlanabilir madde) 10: Para (Zamanda yolculuğun icadı) 11: Kapitalizm (Büyük dönüşüm) 12: Jeoloji (Iz bırakmayan başlangıç) 13: Atmosfer (Dünya'nın aurası) 14: Termodinamik (Hepimiz buhar makinesiyiz) 15: Kuantum kuramı (Sihirsiz sihir) 16: Özel görelilik (Yavaşlığın keşfi) 17: Genel görelilik (Kütleçekimin sesi) 18: Atomlar (Çok küçük şeylerin gümbürtüsü) 19: Zaman (Şu an gibisi yok) 20: Fizik yasaları (Oyunun kuralları) 21: Kozmoloji (Dünü olmayan gün) 22: Karadelikler (Evrenin efendileri)
Dünya'nın Tüm DertleriMarcus Chown · Domingo Yayınevi · 2015310 okunma