2023 8. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2023 19:36
“Sadece nerede olmam gerektiğini öğreniyorum.” “Nefret, okuduğu kitaplarda hep ateş olarak tarif edilirdi; Sıcak ve kontrol edilemez bir yangın. Bu nefret buz gibiydi.” “Güç hakkındaki en önemli şey kişinin onu ne şekilde kullandığıdır.” Solaris İmparatorluğu, başkenti birleştirmeye bir zafer uzağındaydı ve nadir görülen büyüsel bir yakınlığın sahibi, on yedi yaşındaki kütüphaneci çırağı Vhalla Yarl savaşın seyrini değiştirebilirdi. Vhalla, Büyücüler Kulesi’ndeki gizemli büyü topluluğundan uzak durması gerektiğini bilerek büyümüştü ve kitapların sessiz dünyasında oldukça mutluydu. Ancak farkına varmadan, gelmiş geçmiş en büyük büyücülerden biri olan Prens Aldrik’in hayatını kurtardıktan sonra, yavaş yavaş onun dünyasına doğru çekildiğini hissediyordu. Şimdi önünde vermesi gereken zor bir karar vardı: Ya büyüsünü kabul edip bildiği hayatı terk edecek ya da büyücülükten defedilip eski haline dö­necekti. Gölgelerde dolanan kudretli güçlerle birlikte, Vhalla’nın kararsızlığı ona sandığından çok daha fazlasına mal olacaktı. Serinin ilk kitabı Hava Uyanıyor genel olarak beğendiğim bir kitap oldu. Biraz yavaş başladı ancak son kısımlara doğru daha hareketli ve olaylıydı. Tahmin edilir bir konusu, başlangıcı ve olay örgüsü vardı. Elementlerin konu edindiği bir fantastik eserdi. Karakterlerinde genel fantastik kitaplarda olduğu gibi yine kadın karakteri hiç beğenmedim. Kolay okunan bir fantastik macera kitabıydı. Akıcı bir dili vardı. Genel olarak beğendiğim bir kitap oldu.
Hava UyanıyorElise Kova · Yabancı Yayınları · 20164,168 okunma