2024 58. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2024 00:41
"Ben iç dünyama dönüyorum . Orada hayal kırıklığına yer yok."diyenlerin romanı. Kitap bitince (bitmeyen asla sonlanmayacak olan kitap )ben nasıl bir şey okudum dedim kendime " Hem söyledikleri hem söyleyiş biçimiyle bir başkaldırı" Berna Moran tam da bu demek istediğim. Ülkede en çok yarım bırakılan kitap olmasının nedeni bence insanların başlamadan önceki ön yargıları çünkü ben de başlamadan önce o kitabı bu yaşta okuma demişlerdi bir de Günseli'nin Selim'i anlattığı bölümde boğuldum demesem yalan olur çünkü sayfada bir tane noktalama işareti bile yoktu ama sonradan Selimin günlükleri benim en çok zevk aldığım bölüm oldu. 724 sayfalık uzun bir yolculuktan çıktım (daha çıkamadım)postmodernizmin en güçlü sesini dinledim Oğuzcum Ataydan yoğun düşünceler içinde kendimi buldum. TUTUNAMAYANLAR: hayata tutunamayanlar, insanlara tutunamayanlar,kendilerine tutunamayanlar vb. Sadece iç dünyalarında yaşayabildi onlar gerçekte ölümle iç içe ama ölmekten korkarak yaşayamamak . Selim Turgutun evlenmesine hep karşıydı çünkü Selim hayata bile tutunamazken Turgutun bir tutunma hareketi onu öldürüyordu Selim yaşarken ölmüştü . Yaşarken ölü olmak ,hiç bir şey katamamak hayata sadece sen ve içindeki dünyan, düşüncelerin var yanında başka bir şeye yer yok çünkü tutunamamak bu demek tutunmaya çalıştığın her dalın elinde kalması demek, çaba sarfetmeye gücü olmaması demek, hiç bir insanın seni anlamaması demek, sevmeye mecali kalmamış bir mecnun olmak demek ... Yarım yaşamak, bu dünyada her şeyi bozan bir şey var o da yarım yaşanmışlıklar yarım bırakılan aşklar, hayatlar,işler ,düşünceler, hayaller... Tamamlansaydı tutunurlardı belkide tamamlansaydı onlar da ölü olarak yaşamazdı belki de, tamamlansaydı Selim yarım kalmazdı belki de, tamamlansaydı Tutunamayanlar Tutunanlar olurdu belki de... Tekrar görüşücez seninle Tutunamayanlar, tekrar tutunamıycaz tekrar Tutunamayanları dinliycez... İyi okumalar tutunamayanlar
TutunamayanlarOğuz Atay · İletişim Yayınları · 202474,8bin okunma
5 +1'leme