İçimde Yanan Nehir
Puan vermedi·160 syf.·
2024 7. kitabı
Yeter ve Nilea, ateş ve su, biri Türkiye diğeri İngiltere'de doğup büyüyen ,şimdinin yetişkini, iki çocuğun hayat hikayesi var 'İçimde Yanan Nehir'de. Seyrantepe'nin mahallelerinden birinde yaşayan kardeşlerin arasında ikiz olan Deniz'in Yeter'i anlatıyor önce. Deniz'in nasıl ayrıcalıklı olduğunu, kendisinin nasıl herkes tarafından ötekileştirilerek hor görüldüğünü, bir türlü kimse tarafından sevilmediğini, dışlandığını. Sonra Deniz'in kocası Nilea anlatıyor kilometrelerce uzaktaki, İngiltere'deki hikayesini. Ailesini, ilk aşkını, Deniz'i, dünyadaki ve dünyaya gelecek olan çocuklarını... Aile içi şi*det, isti*mar, ense*t, tac*iz velhasıl her türlü kötülüğün kol gezdiği bir hikaye var kitapta. İnsanın karakterlerden hangi birine üzüleceğini, kim için vahlanacagını bilemediği... Gerçekte ise hiçbir şeyin ve hiç kimsenin göründüğü gibi olmadığını, sevgisizliğin nelere yol açtığını, toplumsal ikiyüzlülüğün etkilerini vurucu bir dille aktarıyor yazar. Bu kitap aslında bir üçlemenin, Su Üçlemesinin, ikinci kitabıymış. Ben ilk kitabını okumadığım halde, bu kitabını gayet rahatlıkla okudum. Karakterler ortak olsa da, konular birbirinden bağımsız ilerliyor.
Roman
İçimde Yanan NehirDemet Cengiz · İnkılap Kitabevi · 202441 okunma