2024 68. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2024 00:00
Merhaba kitap severler; Size yeni tanıdığım yayın evinin ilk kitabıyla geldim.Kitap yorumuna geçmeden önce çevirinin biz okuyucular için ne kadar önemli olduğunu dile getirmek istiyorum. İyi çeviri kitabı zirveye taşırken kötü olanda okumaktan soğutur.Eleştirim çeviriye tümcelerde ki Türkçe deyim ve tabiri caizse halk dilinde kullanılan dil aktarılmış.Burda konu ve kurguyu sevdiğim halde aman Yarabbim bu nasıl olur demekten de kendimi alamadım.Örneğin "Tövbeler olsun", "Vallahi" diye bir çeviri mi olur? Demekten ve lugatima uymayan tümceler beni benden aldı.O yüzden siz okuyuculara bırakıyorum... Kitaba gelicek olursak; iki yakın arkadaşın, platonik aşklarını,uzak durmaya çalışmaları ve sonrasında ki itirafları yer alıyor.Kurgunun işleyişini Bree'nin iç sesini çok sevdim.Çok fazla yetişkin içerik yoktu.Genç jenerasyonun da severek okuyacağini düşünüyorum. Kurgu da şu da olsa daha iyi olur dedigim yerler de oldu.Bu kadar çekingen olmasalardı dediğim noktalardan biriydi.Ancak bir çırpıda yormadan okunabiliyor. Bree ve Nathan altı yıldır sıkı bir dostlukları vardır.Birbirlerine karşı platonik aşıklardır.Her salı günü birlikte koşarlar ve birbirlerini kaybetmek istemediklerinden aralarında arkadaş sınırlarını aşmayacak kurallarda vardır.Evin anahtarlarını birbirlerine verecek kadar da sadıktırlar. Bir gün Bree, sarhoşken bir magazinci olduğunu bilmediği verdiği boş bogažlığı yüzünden arkadaşlık çizgisinden çıkmaya ve ekurları sayesinde de romantik taktiklerle gerçeğe dönüşür.
2024 Okuma Raporları
Romantik TaktikSarah Adams · GO! Kitap · 2024414 okunma