Bu kitapta başka bir karakteri okuyoruz Adı Euria. Hmmmm bu size de tanıdık geldi değil mi? Tabii ki de geldi, bu ruh hastası Eiran'nın kardeşi Euria Vaseva!
Ama şimdi bana neden eiraya ruh hastası dedin diye kızacaklar olacak. Lütfen kızmayın. Kitabı okuyanlar zaten ne demek istediğimi anlamıştır ama size de açıklayayım. Küçükken bile kendisine duyulan ilgi azalmasın, hep en sevilen olayım diye bile Euriaya iki yaşındaki kardeşi ve kendisi arasında zorla seçim yapıtırtmaya çalışan bir karakter. Sarayın en üst katındaki balkonun kenarına iki yaşındaki bebekle oturup "ikimizden birini aşağı atacağım Euria, kimin kalmasını istiyorsun?" Diye tehdit etmesi sizce aklı selim birisinin söyleyebileceği bir şey mi? Kesinlikle hayır.
Neyse içimde bir öfke tufanı vardı. Boşaltmış olduk. Şimdi gelelim kitaba. Kitabın konusu aşırı iyi düşünülmüştü yazarın bu sefer kötü karakterin nasıl kötü karakter olduğunu ve ana düşmana dönüştüğünü çok iyi kurgulamış.
Fakat yinede birinci kitaptaki hazzı bu kitapta alamadım. Karakterler çok basit gelmişti gözüme o kadar derin işlenememişti. Ve yine ana karakterin her zamanki gibi sert, ben bu yolda tekim tavırları beni çok uyuz etti. Tıpkı Saige ve irithel e benziyordu. Bu da Adoranın başka tür güçlü kadın karakter yazamadığını gösteriyor.
Fenris ve Eurianın arasındaki aşk (denebilirse) çok basit, yüzeysel ve hızlı gerçekleşmişti. Herkes o zman bu işte bir iş olduğunu anlar zaten.
Ve gelelim sadece kötü adam olması için konulmuş, iki sahneden başka karşımıza çıkmayan Malthazara. Şaka Maka adam Eurianın kaçırıldığı zaman ve Euria ile kapıştıkları zaman karşımıza çıktı. Bir an durdum ve dedim bu Malthazarın nefret edilecek ve ya korkulacak ne yanı var. Hiçbir şey öğrenemedik adamla ilgili. Kötü karakter olarak geçiyor fakat hiç de öyle değil.
Bunun nedeninin Adoranın ürün çıkartır gibi kitap yazmasına yorumluyorum. Bu kadar hızlı yazmasa biraz daha düşünüp karakterlerle bağ kurabilse falan gerçekten güzel yazardı. Hızlı kitap çıkartmasını ben de çok isterim fakat böyle karakterleri basit işleyip sadece üzerinden geçerek yazacaksa hiç yazmasın daha iyi(bence).
Ve nedense bu kitaptaki karakterlerle ve 1. Kitaptaki karakterlerin çok benzediğini sezdim. Bana öyle geldi belki bilemem.
Neyse şimdi okumak isteyenlere ve beğenenlere hiçbir lafım yok. Zevkler ve renkler kardeşim. Öyle gömdüğüme vs bakmayın okunabilecek bir kitap. SADECE OKU KARDEŞİM!