Yazarın bende özel bir yeri olduğunu her kitabını yorumladigimda belirtiyorum ve bıkmadan yineleyebilirim. Nazan Bekiroğlu edebiyat dünyamız için bir şans bir idol. Benim için öyle kesinlikle. Hep onun öğrencisi olmayı dilerdim. Böylesi kelime hazinesi bu kadar güzel bir anlatım, hayal gücü ve daha nicesi. Mor Mürekkep bir deneme kitabı ve çok az daha iyisi vardır. Deneme sevenlere bilhassa tavsiye ederim.
*Demek kelimeler hayattan çıkıyor, hayat kelimelerden değil.
Mor; palet üzerinde bir miktar mavi ile bir miktar kırmızının karışımından ibaret. Mavi; yaratıcı, sükunet. Kırmızı; tansiyonu arttırıcı, şiddet.
İkisi arasında bir med- cezir mor. İkisi arasında hangisine yakınsa ona mukabil bir tesir.
Mor hayat. Mor ölüm. Mor hayal. Mor cesaret. Mor halk. Mor aristokrat.
Durdugunuz yer kendi morunuz. Ya siz hangi morsunuz? Yaşıyor mu, ölüyor musunuz?
Okuma yaparken ne çok şey öğretiyor. Yeni kelimeler, farklı bakış açısı, öylece durup bir renge bakmak gibi. Baktığın herşeyi görmek gibi.
Sürükleyip götürmüyor. Durdurup düşündürüyor. Sözlük cevirtiyor. Öğretiyor. Yoruyor. Bittiğinde hüzünlendiriyor.
Gençlerin okuması ne güzel olurdu. Kaybolan , yitip giden güzel kelimeleri kazanmaları için. Bu yazarların çoğalması dileği ile. İyi ki var Nazan Bekiroğlu....