Puan vermedi·254 syf.····Okunma: 11 Ağustos 2024 19:33 Doğan Cüceloğlu'nun okuduğum 2. romanı kendileri. Yine anlatım tarzının sadeliği ve açıklığı ile okura mesajı çok net bir şekilde veren ve Türk toplumunun aile yapısını bilen, bizzat yaşamış bir kişi olarak okurken hiç yabancılık çekmeyeceğiniz, belki kendi aileniz belki çevrenizdeki ailelerde şahit olduğunuz birçok psikolojik durumun altında yatan nedenleri aktarmış. Okurken birçok satırın altını çizdiğim bu eser beni gerçekten etkiledi ve içimde cevabını bulamadığım, kendimi çaresiz ya da suçlu hissettiğim durumlara halihazırda bir aile üzerinden samimi bir tartışma ortamında sorular ve cevaplar ile birlikte örneklerle açıklık getirilmeye çalışılmış. Konusuna gelirsek özetinde de bahsettiği gibi "Aslında bildiğimiz, ancak üzerinde düşünme gereğini pek duymadığımız bir öyküyü anlatıyor.Bu kitabı okurken içindeki kahramanları-Timur, Yakup Bey, Hatice Teyze,Leman, Nusret, Recep Enişte, Safiye Hanım,Hikmet, Ayla, Erol ve Çetin- tanıdıkça çocukluğumuzu, ailemizi, çevremizdeki insanları ve en önemlisi kendimizi de daha iyi anlayacağız. " Mutlaka okunması gereken bir kitappp, okuyun okutturun