2024 15. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2024 16:37
Merhaba arkadaşlar! Bugün size #rüyalardanötekabuslarkadar2 adlı kitabın yorumu ile geldim. 1. Kitabın sonunda hafızasını tam anlamıyla hatırlayan ana karekterimiz, yanı başında Demir olarak tanıyıp aşık olduğu adamın aslında Eski sevgilisi Kaya’nın olduğunu anlıyor, lakin belli etmiyor bu durumu. Kafasında düşünüp tartıyor ve onun oynadığı oyuna kendisi de dahil oluyor. Planının bozulduğunu bilmeyen Kaya, Demir olarak kalmaya devam ediyor. Ana karekterimiz anne ve babasından dolayı yaşadığı ağır travmaların etkisi ile halen üç farklı isim ve üç ayrı kişi olarak yaşamaya devam etmektedir. Daha küçük yaşta annesi, babasından gördüğü şiddetlere dayanamayıp kaçar. Böyle bir adama katlanamayan kadın evladını nasıl ona bırakır? Sonradan o çocuklarda nasıl travmalar, yaralar bıraktıklarını hiç düşünmezler. Öyle bir baba ki kızının vücudunda yaralar bırakmaktan çekinmeyen ve öyle bir baba ki, kızının gözü önünde bir kadına tecavüz etmeye kalkmaktan çekinmeyen… Ana karekterimiz, annesinin yaşadığını öğrenir ve onunla yüzleşir. İçinde ki, öfkeyi bir nebze olsun atar ama kapanmayan yaraları asla iyileşmez…. Babası felç kaldığı için bir bakım evindedir. Onu ara sıra ziyaret eder, o halini görüp ona acı dolu sözler söyler. Üzüldüğünü görmesi biraz rahatlama sağlasada içinde sürekli kanattığı yaralar harakete geçer… Tüm bunları yaşarken kendini bulmaya çalışan karekterimiz bir de Demir ile intikam savaşındadır. Peki bu savaş nasıl son bulacak? Üç kişi olarak yaşayan karekterimiz kendini her şeyden arındırıp gerçek kimliğine kavuşabilecek mi? Tüm bu soruların cevaplarını okuyarak öğrenin. Kesinlikle bu yolculuk öyle sıradan bir yol değildi… Hayatın acımasız yönünü gördüğümüz kadar, güçlü bir kadının nasıl olduğunu da görmüş oluyoruz. Ve çocuklukta yaşanan sevgisizliğin acısı… Siz de bu yolculuğa katılmak isterseniz buyurun hemen okumaya başlayın… #alıntı ; Evet, kitaplar bana aynı zamanda nasıl güçlü kalabileceğimi de öğretmişti fakat güçlü kalmaktan o kadar yorulmuştum ki artık yüküm omuzlarımı eğmiyor, adeta parçalıyordu. Rüya gibi bir adamdı ama kabuslar kadar gerçekti. @candikmenlii DOKUZ YAYINLARI
Rüyalardan Öte Kabuslar Kadar 2Can Dikmenli · Dokuz Yayınları · 202457 okunma