Kale Şövalyeleri Anratourn
2024 1. kitabı
M. Beyza TerziM. Beyza Terzi AnratournAnratourn Herkese merhaba. Yine kitap önerisi ile geldim. İtiraf ederek dürüst olmam gereken noktalar var. Konuyu anlatmadan evvel, bu noktalara değinmek istiyorum. İlk nokta: Kitapta geçen beş altı karakter ağzından anlatımı, ne yazık ki pek sevemedim. Özellikle kitabın yarısına kadar buna alışıp adapte olmak çok zor oldu benim için. Fakat birçok karakter anlatımı olması, aynı olayı defalarca yaşamamız demek değil. Olay akışı aynı şekilde devam ediyor. Bu kısmını sevdim. İkinci nokta: Olayların, kitabın yarısına kadar hatta son çeyrek kısmına kadar yavaş ve sonrasının ise gayet güzel geçtiğini düşünüyorum. Kitabın başlarında, bu iki nokta yüzünden okumayı bırakmayı düşünmüştüm. Neyse ki sabırla ve minik merakımla kitabın sonuna kadar gelmeyi başarabildim. Üçüncü nokta olarak... Sevgili yazarım, öyle son olur mu? Sen bizi meraktan çatlatmak mı istiyorsun? İkinci kitap için sabırsızlanıyorum. Çünkü öyle bir sondu ki... Zirveye çıkmam ile bayılmam bir oldu gibi bir şey oldu. Konumuza artık gelirsek eğer şöyle anlatabilirim sanırım: Kötü adamımız Darkrayne, laneti yüzünden şehir dışına çıkamıyor. Allah’tan da çıkamıyor, çıksa neler olurdu kim bilir? Şehirden çıkamadığı için kale şövalyelerinden Lucius’u ayağına getirtiyor. Lucius, kardeşini tek bırakmak istemediği için onu da yanında götürüyor. Gittikleri yerde Alexa ve Brandon ile karşılaşıyorlar. Alexa, Darkrayne’nın yeğeni ve bir süredir Alice ile rüyalarda buluşuyorlar. Brandon ise Alice ve Lucius’un eski üvey kardeşleri fakat Lucius ile asla anlaşamıyorlar. Herkesin bir gücü ve türü var. Mesela Harvey, havayı kontrol etme ile telepati güçlerine sahip bir vampir. Gruptaki çoğu kişi birbirine güvenmemekte fakat ortak amaçları, onları bir arada tutmak için başarılı. Belki de birbirlerine güvenmemeleri daha doğruydu? Belki de güvenilen dağlara kar yağacaktır? Bu soruların hepsi kitapta! Bu soruların yanıtını almak için sizde kitabı okumaya ne dersiniz? MiaMia
İnceleme
AnratournM. Beyza Terzi · Otantik Kitap Yayınlar · 2023100 okunma