JANE AUSTEN -EMMA
Merhabalar #gururveönyargı ile tanımıştım yazarın kalemini ikinci okumuş olduğum kitap #emma oldu.
Emma #janeausten yaşarken yayımlanan son kitabıdır.
1800'lü yılların taşra kasabasında geçiyor hikayemiz.İyi eğitim almış,zeki ve yetenekli herşeyi bildiği gibi yapmayı seven bir kız Emma ...
Evin küçük kızıydı annesini küçük yaşta kaybetmişti ablası evin annesi olmuştu ama oda evlenince evde babası ile tek başına kalmıştı babasını çok seviyordu ama sohbet edemiyordu hiç.
Miss Taylor ile on altı yıl olmuştu beş yaşından beri bir aradalardı aslında bir mürebbiyeden çok iki yakın arkadaş gibilerdi..
Tabii Taylor da evlenip yarım mil uzağa taşınınca Emma için asıl hüzün ve yanlızlık o anlarda başladı ve kaldığı bu boşlukta çöpçatanlıkla meşgul olmuştu.
Aklından uydurduğu kişileri birbiri ile uygun olduğunu düşünüp onları aşık etmeye çalışıyordu kendisi her ne kadar evlilik karşıtı gibi olduğunu savunsa da en yakın arkadaşı Harriat kafasını son zamanlarda karıştırmaya yetmişti.
Kitabın sonlarına doğru Emma'nın güçlü bir kadına dönüşümünü ve yaptıklarından dolayı pişmanlıklarını okuyorsunuz 500 sayfalık bir kitaptı ben biraz fazla uzatıldığını düşünüyorum çünkü okurken biraz sıkıldım
Başarı kazandım diyebilmek için insanın bir çaba göstermiş olması gerekir.
Yüreğimin içini görebilse, beni kırmamaya neden bulamazdı.
İnsan yaşlandıkça davranış ve hareket güzelliğini bozmamak için çok daha çaba harcamak zorundadır...Çünkü gençlikte bağışlanan,üstünde durulmayan bir çok noksan yaşlılık çağında göze batar,çok sevimsiz kaçar