Harika şiirler var..
2024 12. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2024 01:45
Baki Süha Ediboğlu. Türk Müziği sevenler bu ismi hemen hatırlayacaklardır. Şair - yazar, radyo programcısı ve spiker olan Ediboğlu, daha çok söz yazarlığı ile bilinir. Antalyalı olan şair ,ses sanatçısı Afife Ediboğlu'nun eşidir. Fransızca, Arapça ve Farsça dillerini çok iyi konuşur. Birçok ünlüyle radyoda sohbet programı yapar. Yahya Kemal'den Falih Rıfkı Atay'a, Peyami Safa'dan Ahmet Muhip Dranas'a, Faruk Nafiz Çamlıbel'den Orhan Kemal'e ve Cahit Sıtkı Tarancı'ya kadar dönemin birçok ünlüsü ile hemhal olur. Dingin ses tonu ve fevkalade Türkçesi ile dinleyenleri adeta mest eder. 1960 darbesi olduğunda İnönü'nün, "O Antalya çocuğudur, Antalya şairidir, öyle işlere bulaşmaz" sözü ile içeri alınmaz ,ama geriye alınmaktan da kurtulamaz. Usta besteci Selahattin Pınar, şairin bir güftesini öylesine sever ki, bu sözlerin mezar taşına yazılmasını vasiyet eder ve yazılır da. O şiir, kitaba da adını veren şiir, "Beni de alın ne olur koynunuza hatıralardır"dır. Şair şiirlerinde daha çok aşk ve ölüm temalarını işler. Sık sık Antalya sevgisini dile getirir. Dili yalın ve güzeldir.
Beni de Alın Koynunuza HatıralarBaki Süha Ediboğlu · Alfa Yayıncılık · 20098 okunma