Olumlu olmanın nasıl’ı üzerine…
Olumlu olmak, eylemlerimizin olumsuz sonuçlarını yadsımak anlamına gelmez. Olumlu yaşamak, bizi olumsuz sonuçlara sürükleyeceği kesin olan yıkıcı davranıştan uzak durarak böyle sonuçlardan korunmakla mümkün olur. Bir dahaki sefere sağduyunuza ters hareket etmenin ayartıcılığına kapıldığınızda, bunun bir yalan, eninde sonunda ve kaçınılmaz olarak sizi sıkıntıya sürükleyecek bir kandırmaca olduğunu hatırlayın. Olumsuzu açıkça görerek ve ondan uzak durarak olumlu olun.
Sayfa 115 - Karbon Kitap, 1.Baskı, Ocak 2014, İngilizce Aslından Çeviren: IŞIL AYDIN·Kitabı okudu
Olumlu düşünce
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: #254417713 .
Gnosei Seauton
Hesap da yaparak karar verebiliriz: Eğer yapacağımız şeyin zararı, yararından daha çoksa ya da yararları sadece bizi ilgilendiriyor ve bu yararlar da başkalarına artı değer olarak yansıtabileceğimiz türden yararlar değil ise, başkaları da hareketimizden zarar görecekse o olumsuzluktan kaçınmak büyük olumluluktur. Bütün olumsuz sonuçlarını öngörüp hissedebilmemize rağmen bunları yok sayıp her şeyin güzel olacağına inanmak ise olumluluk değil, inkar olur ancak ya da kendini gerçeklere kapatmak… Diye düşündüm, düşünüyorum ben de. .
Gnosei Seauton
“Olumlu olmak ve yaşamak bizi OLUMSUZ sonuçlara sürükleyeceği kesin olan yıkıcı davranıştan uzak durmanın” yanısıra, bize fayda getirmeyeceği kesin olan boş iş ve uğraşlardan dahası kişilerden de uzak durmakla mümkün olur… Buna göre ise tembellik, üşengeçlik, erteleme, boş durma davranışları ileri derecede olumsuz yaşama örnek ve biçimleridir. Diye düşündüm, düşünüyorum.