···Okunma: 12 Ağustos 2024 02:18 Yaratılış Kitabı'nı okurken Rahel ve Hz. Yakup'un hikayesine denk gelmiştim. Hikaye ilgimi çektiği için araştırdığımda bu kitabı buldum ve okumaya karar verdim. Kitap 3 farklı menkıbeden oluşuyor ve ilk menkıbesi Rahel'in çocukları için Tanrıya yalvarıp kendi hikayesini anlatmasıyla başlıyor. Ancak burada Zweig'ın anlatış şeklinin çok büyük ve başarılı bir etken olduğunu düşünüyorum. Çünkü 20 sayfalık bir bölüm olmasına rağmen kendimi sürekli cümlelerin altını çizerken buldum. Her ne kadar kitabı Rahel'in hikayesi için almış olsam da en sevdiğim menkıbe 3. Yani "Ölümsüz Kardeşin Gözleri" oldu. Savaşçı olan Virata'nın Tanrı yolunda erdemli bir insan olmaya çalışmasını anlatıyor. 3. Menkıbe o kadar ilgi çekiciydi ki, her sayfada hiç tahmin etmediğim şeyler oldu. Her menkıbesi beklentimin çok üstünde çıktı. Kesinlikle bu kitabın da en az Zweig'ın diğer kitapları kadar değer görmesi gerektiğini düşünüyorum.
Dipnot: Menkıbeleri daha detaylı öğrenmek istiyosanız 1. Menkıbe için Yaratılış 29:1-31:55, 2. Menkıbe için Yaratılış 6:1-8:22 bakabilirsiniz.