2024 20. kitabı
Tarih kitapları bazılarına göre ağır bir dille yazıldığı için okurken bunaltabilir, fakat bu kitapta roman tarzında yazıldığı için akıcı bir şekilde ilerliyor. 1-2 gün içerisinde okuyup bitirebileceğiniz bir kitap. Bir grup genç toplanıyor ve kitap sohbetleri gerçekleştiriyorlar. Sonrasında Alemdar adlı bir kitap ellerine geçiyor ve aynı heyecanı yaşamak adına bir maceraya atılıyorlar. Alemdar Kurtuluş savaşı yıllarında vatana büyük hizmetler etmiş ilk deniz taşıtı olmasının yanında Recep kahya da ilk deniz şehidimizi verdiğimiz bir gemidir.. Ayrıca Alemdar Fransızları diplomatik anlamda yenilgiye uğrattığımız ve yaptığımız ilk antlaşma özelliğini taşıyor çünkü bu antlaşma ile Ankara Hükümeti artık tanınmaya başlamıştır. Alemdar rus limanlarından aldığı silah ve cephaneyi Anadolu’ya taşımış ve rum çetelerine karşı karadeniz’de amansız bir mücadele vermiştir. Teğmen celalettin hiç silah kullanmadan rum çetesini derdest etmiştir. Bu kitap Alemdar’ı anlatıyor ama şahin vapurunu ,rüsumat -4 ,Batum ,Gazal ,Mebruke, Ayyıldız, Amasra, Kahraman, Ereğli 1- ve 2 motorbotlar, Zonguldak ve Sinop gemileri ,Şile yelkenlisi, Dana yelkenlisi, Fulya ,İnönü, Arslan, Trabzon, Samsun İkdam vapuru, Preveze Gambotu ‘nu da unutmayalım Kurutuluş Savaşı’nda karadan verdiğimiz bu mücadele yanında denizden de mücadeleye katkı yapılmıştır.
AlemdarOsman Azman · Çınaraltı Yayınları · 202014 okunma