2024 12. kitabı
Her birinin hayata bakış acısının aynı şekillendiğini ve daha çocuk yasta tatsız gerçeklerle yüzleştiklerini, gelecekteki evlilik- çocuk planlaması gibi kararlarının yasadıklarıyla şimdiden verildiğini görebiliyoruz. Farkındalıkları koşulları nedeniyle erken gelişen, erken mücadeleye başlayan çocuklar onlar. Bu proje onlara sadece eğitim hakkı vermemiş, aynı zamanda hayattan tat alınabileceğini de göstermiş, çocuk olduklarını tekrar hatırlamışlar. Hepsi benzer şeyler yasadığından ortak amaçları hep aynı: ilerde memleketine dönüp orada faydalı olmak, örnek olmak. Hiçbirinin kaçıp gitme niyeti de yok, bu feneri elden ele taşımak istiyorlar. İşte tam da bu yüzden bu tarz projeler cok değerli.bazı şeylere kulak aşinalığımız var ama onların gerçeklini ancak bu şekilde hikayelerden dinleyebiliyoruz. Edebi olarak cok beklentimi karşıladı diyemem çünkü kitaptan ziyade köşe yazıları derlemesi gibiydi ama kitabın en önemli amaçlarından biri olan ‘’empati kazandırma’’ öylesine işlevseldi ki, onları tanıdık ve anladık, hepsinin de yolu acık olsun
KardelenlerAyşe Kulin · Remzi Kitabevi · 20181,008 okunma