·206 syf.····Okunma: 29 Temmuz 2024 22:30 Rezonans Kanunu / Kitap Yorumu
Kitabı bir süredir okumak istiyordum fakat popüler olmasıyla birlikte fiyatı da artmıştı. Bu sebeple vazgeçmiştim. Daha sonra sevdiğim bir kitapçıda şans eseri kitabın indirimde olduğunu gördüm ve aldım.
Bilinçaltının Gücü kitabından sonra bu kitabı okudum ve bunun için memnunum. Böylece iki kitabı da karşılaştırma fırsatı buldum ve bence bu şekilde okumak daha verimli oldu.
Bilinçaltının Gücü kitabında hayatta istediğimiz her şeyin cevabının içimizde olduğundan ve doğru sorulara bilinçaltımıza sorarak bu cevabı bulabileceğimizi söylüyor. (Kitabın uzun izlemesi sayfamda mevcut)
Rezonans Kanunu da aslında biraz bunu anlatıyor. Hani bazen aklımızdan bir şarkı geçiririz ve radyoda bu şarkı çalmaya başlar. Ya da bir arkadaşımızı düşünürüz ve arkadaşımız aniden biri arar ya. Tam tersini de düşünebiliriz. Mesela sürekli başıma kötü şeyler geliyor dersek de başımız dertten kurtulmaz. İşte kitap bu noktalar üzerine kurulu.
Her şey titresimlerden ibaret diyor kitap. Beynimiz, vücudumuz, hücrelerimiz titreşimler yayıyor ve bu titreşimler bizim hayatımız belirliyor.
İnanırsınız inanmazsınız bu size kalmış. Fakat insan doğası gereği strese meyilli ve kendini rahatlatmak için bir şeylere tutunma istedi ile doğada var olan bir varlık.
Çoklu dinlerin, inanışların, gelenek ve goreneklerin de bu ihtiyaçtan doğduğunu düşünürsek ekstra bir rahatlama alanının da olmasının zararı olmaz diye düşünüyorum.
Kitaba tamamıyla inanıyor muyum? -Hayır
Fakat bazen insan kendi elinde olmayan konularda bir yerlere tutunmak, rahatlamak istiyor. Bu aşamada Bilinçaltının Gücü ve Rezonans Kanunu kitapları benim cok işime yaradı ve önümdeki yıllar içinde de yarayacağını düşünüyorum.
Kitabın popülerliğini bir kenara bırakarak bu kitabı içsel bir yolculuk olarak görüp okumanızı öneririm. Bu sayede daha mutlu bir okuma süreci geçirmiş ve daha çok faydalanmış olursunuz.
Şimdiden iyi okumalar dilerim .