2024 33. kitabı
Okunma: 14 Ağustos 2024 17:42
Çok hızlı okunuyor ama çok çok sevdiğim için gerçekten her gün 5 sayfa okuya okuya bitirdim kitabı :') Uzun zamandır okuduğum en güzel şeydi. Hala böyle kitapların yazılabiliyor olmasını görmek ve buna şahit olmak çok gurur verici. Yaşarken bile en az Tolkien kadar yetenekli biri olarak anılan bir yazarla aynı yüzyılda yaşıyoruz. Bu çok muazzam bir şey. Aynı kapakta da yazdığı gibi "Önce Tolkien vardı, şimdi de Rundell var." İnsanları var eden, insanların da var ettiği, bir insan, bir toplum, bir kültür belleği yaratan, nesilleri şekillendiren hikayeler, anlar, masallar çok değerlidir. Bizden yüzyıllarca önce de anlatıldı, bizden yüzyıllar sonra da anlatılacak. Ve bu değerlerin böyle bir kitapta hayat bulmasını okumak çok güzeldi. Zekice ve titizlikle kurgulanmış capcanlı ve özgün karakterleri, üzerinde uzun yıllar düşünülmüş mekanları, var olduğu dünyanın mitolojileriyle beslenmiş hikayeleri ve dünyasıyla muazzam bir kitaptı. Ve en az 5 kitaplık bir serinin derinliğini, macerasını ve dinamiğini 300+ sayfalık tek bir kitapta yakalamak her yazarın harcı değil bence. Gözüküra ve korku nedir bilmez Nighthand, küçük ama bedeninden kat kat cesur Christopher, bir sonrasını düşünmeyen ve sadece yapan Malu, tatlı Ratwin, en gerekli anda yardıma koşan onca muhteşem yaratık...Karakterler öyle canlı ve zekice yazılmıştı ki, çok çok uzun zaman aklımdan çıkmayacak, hatta belki yeri gelecek yıllar sonra bile anacağım onları. Okurken bana sık sık Narnia'yı okuyan o 7 yaşındaki halimi anımsattı. Bunu tutturabilmek ve hala bir yerlerde en az Narnia kadar harika bir yer yaratabilmek çok büyük yetenek. Bu dünyada hala çocuk kitapları okuyan, çocuklara kitaplar yazan ve bunu ayakta tutmak için canla başla uğraşan yetişkinler olması çok değerli, iyi ki bu dünyada Rundell'la beraber yaşıyoruz Ve bu yazımı bu kitaba yaraşır bir cümleyle bitirmek istiyorum: "Elbette ki bunlar kafanın içerisinde oluyor Harry, ama bu neden gerçek olmadığı anlamına gelsin ki?"
İmkânsız YaratıklarKatherine Rundell · Domingo Yayınevi · 2024143 okunma
Çok beğendim değerlendirmenizi ve bende okuduğum için mutluyum.İyi okumalar🌱