2024 114. kitabı
Okunma: 14 Ağustos 2024 22:38
Kadın Beyni Erkek Beyni, kadınların ve erkeklerin beyninin sinirbilim açısından farklı olduğunu ve bu farklılığın aldığımız kararlarda nasıl sonuçlara sebebiyet verdiğini anlatıyor. Beyinlerimiz sahip olunan cinsiyetimizden bağımsız olarak dört farklı cinsiyet yapısında olabilir; 1) Kadın beyinli kadın 2) Kadın beyinli erkek 3) Erkek beyinli kadın 4) Erkek beyinli erkek Kitabı okudukça öğreniyoruz ki bu farklılığı oluşturan temel anne karnında maruz kalınan testosteron hormonu miktarı. Kitabın sonunda hangi beyin yapısına sahip olduğunuzu öğrenebilmeniz için ufak bir test yer alıyor. Bu testi yapınca gördüm ki kadın beynine sahip bir kadınmışım. Kitabı okuyup testi çözenlerden hangi beyin yapısına sahip olduklarına dair sonuçları bekliyorum :) Kitap okuması eğlenceli, bilinen bir çok konuyu çok akıcı ve akılda kalıcı bir şekilde anlatıyor. Sadece bazı yerlerde yazarın sürekli kadınları erkeklere muhtaç gibi göstermesi çok hoşuma gitmedi. Ancak kitabı sinirbilim alanında değerlendirdiğimde herkesin anlayabileceği ve sevebileceği bir eser olduğunu düşünüyorum. Kısaca kitapta yanıtlanan ilginç başlıklara bakacak olursak; - İlişkide seçici olan kimdir? - Kadınlar çok mu konuşur? - Kadınları tatmin etmek çok mu zordur yoksa erkekler mi bunu başaramıyor? - Erkekler dinlemeyi neden başaramıyorlar? - Kadınlar kendilerini güldüren erkeklerden neden hoşlanır?
Bidünyakitapgrubu
Kadın Beyni Erkek BeyniSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 201912,4bin okunma