2024 71. kitabı
Okunma: 15 Ağustos 2024 09:27
Ölü Romantikler Zavallı Florence ve hayali arkadaşları. Florence ve hayaletleri. Aşka olan inancınızı kaybettiğinizi düşündüğünüzde ölmüş editörünüzün hayaletine aşık olabilir miydiniz ? Bu kitap gerçekten muhteşemdi desem yine de az kalır mükemmelin ötesinde. Kitabı başladığım gibi bitirdim elimden bırakmak mümkün olmadı. Hayal kırıklıkları, yalanlar, gizemler, aile desteği ve harika dostlukların sizinle olduğu bir hikaye. Florence aşk romanları yazan bir hayalet yazardır. Editörü İle konuşmak için yayınevine geldiğin de onun yerinde yeni yakışıklı bir adamla karşılaşır onun aksine bu adam maddeli listeli kullanan cinsten bir adamdı kendisi ise yapışkan not kullanan cinste bir kızdı. Editörü Benji Ardor teslim tarihinden önce taslağı kısa süre içerisinde göndermesini istiyor ama henüz kitap bitmiş değil ve geçmişte yaşadığı ilişkisinden dolayı da bitecek gibi durmuyor görüşme istediği gibi geçmeyince Rose ile paylaştığı evine geri döner. O akşamın gecesinde Rose ile kafa dağıtmak için bara gider orada eski erkek arkadaşı ve ihaneti ile bir kez daha yüzleşmek zorunda kalır kendisini dışarı atması ile Benji ile karşılaşır saniyeler süren bir öpücüğün arkasından annesinin araması ile babasının vefat haberini alır. Doğruca kasabaya döner bu kasabaya bir daha döneceğini hiç düşünmemişti. Eskiden burayı ne kadar sevse de artık hiçliğin timsaliydi. Geçmişte yaşadığı hayalet olaylarından dolayı burayı terketmek zorunda kalmıştı. Ama hayaletler ile konuşmak onun babası ile olan ortak yönüydü. Ailesi bir Cenaze evi işleri ile uğraşıyordu. Florence eskiden bir hayaletin ölüm gerçeğini ortaya çıkardığı için suçlanmıştı kasabada dedikodular yayılmaya başladığın da buradan gitmiş ve gölge yazar olarak hayatına devam etmişti ama şimdi yine buradaydı. Babasının cenazesi için gelmişti ve onun aklına gelmeyecek bir insanın hayaleti de onunla gelmişti. Editörü Benji Ardor ölmüştü. Nasıl olduğunu anlamasa da hayaletine yön vermek ve ona yardımcı olmak zorundaydı. Yada hayaleti onu bu aşka inanmayan tarafını yeniden filizlendirerek yardımcı olacaktı.
Ölü RomantiklerAshley Poston · Yabancı Yayınları · 2024240 okunma