2024 64. kitabı
Hikmet Hukumenoglu 'nu biraz tersten ,sondan başa doğru, okudum.Kar Kuyusu ilk romanı. Arada okumadigim iki kitabı kaldı. Ilk romanı güzel ama Körburun, Harika Bir Hayat, 04.00 kadar değil. Giderek daha iyi yazıyor bence Bir aile hikayesi Kar Kuyusu. Bir kuyu gibi kör ve karanlık diye nitelendirebileceğimiz bir aile. Nuri,annesi,Nur,Tibet....ve hatta eczacı kadın ve oğluna baktığımızda bile garip aile ilişkilerini görebiliyoruz . Şimdi yazmayacağım (tadı kaçmasın)Ama kitapta geçen hastalıkla ilgili bir dizi izlemistim ve bunun dünyada çok yaygın bir hastalık olduğunu duymuştum. Işte hastalıklı aile ilişkilerini karanlık bir kuyu metaforuna benzetebiliriz bu kitapta da olduğu gibi. Romanın ana kahramanı diyebileceğimiz Nur'un önünü ardını düşünmeden aptalca davranmasi beni çok sinirlendirdi:))))Hayatta böyle insanlar var. Plansız yaşayan....Benim gibi plan program hastası birine ters bu durum:))) Romanda Nur'un çocukluğu ile ilgili bölümü özellikle anne -baba ilişkisi bana biraz eksik kalmış gibi geldi. Biraz daha açılabilirdi sanki o konu. Onun dışında iki gün içinde elimden bırakmadan okudum. Hikmet Hukumenoglu romanlarının böyle bir etkisi var. İş güç yarim kalıyor:)))
Kar KuyusuHikmet Hükümenoğlu · Everest Yayınları · 2010991 okunma