·224 syf.····Okunma: 15 Ağustos 2024 14:52 Kitap benim de birkac yil once yaşadığım duygulardan bahsettigi icin okumaktan cok zevk aldim ve yalniz olmadigimi hissettim. Hatta bu kitap benim icimde yasadigim ve bir kalıba sokamadigim duygularin aslinda normal olmadigini ve tedavi edilebilir oldugunu gösterdi. İcimde sanki baska dilde konusan duygularim vardi ve onlari benim icin turkceye çevirdi. Gerçekten bu kitabi boyle tanimlayabilirim.
Depresyon veya kaygi bozukluğu gibi hastalıklarin ben de oldukca kucumsendigini dusunuyorum cunku insanlarin disardan gozle gorebildikleri bir hasar yok. İcimizde olan hiçbir seyi de dogal olarak anlayamiyorlar. Kitaptaki tavsiyeler cok yerindeydi benim de o surecte sıkça yaptigim ve verim aldığım şeylerdi.
Ruh hali hakkinda kotu hisseden ve bunun nedenini bulmaya calisan insanlara yol gösterici oldugunu dusunuyorum. Bu kitapta matt haig' in depresyon sürecini okuyoruz ama bu belirtilerden 3 4 tanesi sizde var diye ya da bazen mutsuz hissediyorsunuz diye kendinize depresyon teşhisi koymayin ve lütfen psikologlardan yardim alin. Çünkü anlatilmasi gereken ve paylaşılması gereken oldukca zor bir süreç.