2024 85. kitabı
#okudumbitti Yazarımız çok fazla felsefi açıdan yaklaşmış kitaba. En başta bu beni çok zorladı. Kendi hayatından da izler taşıdığına inandığım için bu izleri takip etmek sonra sonra kitabı çok da keyifli hale getirdi. Kendisi de felsefe alanında görev yapan yazarımız aslında kendini bulma,var olduğunu hissettiğinde ki hayata tutunuş mücadelesini karakterler üzerinden çok iyi aktarmış. Yazarımız ve anlattığı karakter çokça Pessoa'dan etkilendiği için zaman zaman kendi sözü mü, karakterin sözü mü, Pessoa'nın sözü mü diye düşündüren harika felsefi cümlelere değinmiş. Konuyla ilgili düşüncelerime gelecek olursak karakterlerin davranışlarında bazı noktalarda kopukluk hissettim ama onu da yazarın bir romancı değilde felsefeci olmasına bağlıyorum. Karakterlerden bazılarının davranışlarını da onaylamadım . Bir yere kadar acaba kendi hayatını mı anlatıyor derken,bazı noktalar beni kurgu olduğuna ikna etti. Bitiren arkadaşlar ile bunu detaylıca tartışmak isterim. Cünkü devamı #tatkaçıran detaylarına girer. Bir iki oturuşta bitirilmez de uzarsa bence konudan kopulur. Birçok kişi Oğuz Atay'ı anımsattığını söylemiş ama bilemedim . Varoluşsal değerleri bulmakla ilgili konuların kurgulaşmış halini severseniz, tavsiye ederim 8/10
Lizbon'a Gece TreniPascal Mercier · Sia Yayınevi · 20212,196 okunma