Puan vermedi·424 syf.··Beğendi
···Okunma: 16 Ağustos 2024 10:55 Çox gözəl kitabdır. İndiyə qədər məni ağladan kitab olmamışdı. Bu ilk idi. Hətta belə deyərdim ki ağlada ağlada maarifləndirən kitabdır. Hər obrazın özünə məxsus dərinliyi var. Hər biriylə empatiya qura bilirsən.
Bir səhifədə yazılıb:" Ölüm bütün canlıların yayınmağa çalışdığı ən böyük tragediyadir."
Lakin səhifələrlə irəlilədikcə ən böyük tragediyanın, ən böyük faciənin insanın yaratdığı siyasetin səbəb olduğu müharibə olduğunu anladım. Müharibə ölümdən belə dəhşətlidir. 100 illər bir birinə qardaş dəyən xalqlar, biri birilərini vəhşicəsinə qətl edib ,əzab verməyi fəxr hesab ediblər. Əslində heç bir xalq heçbir halda müharibəni istəməz , istəməzdidə. Lakin siyaset elə bir manipulyasiyadır ki, xalq müharibəni ehtiyac bilir,neçə illər arzusunda olduğunu düşünür.
Kitabdada deyildiyi kimi müharibədə ən çox yaralananlar qadınlardır. Nəcə ki Adriana...
Sonda isə hamıya arzu edirəm ki həyatinda mütləq bir Əmin olsun. Olmasa da çalışaq Əmin kimi biri olaq.Əmin kimi sevək, Əmin kimi sevilək