Fareler ve İnsanlar
2024 85. kitabı
Yazar adayı, yazar ve usta yazar... Edebi bir eserde bu ayrımı yapacağımız bazı hususlar vardır. Bunlar; anlatım zenginliği, akıcılık, insan ve doğa betimlemeleri, değişik Duygu tasvirleri, konu bütünlüğü ve Eser boyunca kahramanların kendilerine verilen rolleri çelişkiye yer vermeyecek şekilde oynaması gibi hususlarda yazar ayrımı yapılır. John stanbeck bu eserinde ve diğer bütün eserlerinde üzerine düşen usta yazarlık profilinin hakkını en iyi şekilde vermiş bir Usta yazardır. Bu eserinde biri nispeten akıllı ve zeki, diğerini sürekli yönlendiren, diğeri ise akıl bakımdan yetersiz ve aynı zamanda çok güçlü iki arkadaşın, birlikte geçirdiği sonu trajik biten birlikteliklerine konu alıyor. Yazar eserin başından sonuna kahramanların karakterlerini öylesine ustalıkla yansıtmış ki, adeta eserin içerisinde hissediyorsunuz kendinizi. Ben bu esere 'okudum bitti' diyerekten okuduğum kitaplar listesine almaktan ziyade, iki üç defa okudum. Ve eminim ki Tekrar okuyacağım. John stanbeck Fareler ve İnsanlar romanını Ölmeden Önce en az iki defa okumanızı Şiddetle tavsiye ederim
Fareler ve İnsanlarJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 2023211,5bin okunma