Jane Casey'in bizde çevrilen son kitabı, aynı zamanda serinin 10'ncu kitabı olan "Çıkmaz"ı az önce bitirdim. Yazarın bu seriye ait çevrilmeyi bekleyen tek kitabı kaldı. Büyük ihtimalle yayınevi yıl bitmeden biz okurlarla buluşturacak.
Jane Casey'i ünlü yapan ve kitapları çok satanlar listesine girmesinin nedeni bana göre duyguları kusursuz vurgulaması. Karakterlerin vücut dillerini, mimiklerini mükemmel bir şekilde aktarıyor, karakterlerin kâh eğlenceli kâh melankolik hallerini ustalıkla sergiliyor. Tıpkı bu kitapta olduğu gibi.
Bu kitabı da çok beğendim. Tüm duyguları harekete geçiren, abartıdan ve detaydan uzak, basit anlatımlı fakat okurun keyifli saatler geçirmesini sağlayan güzel bir polisiyeydi.
Seriyi sırayla okumakta fayda var. Her kitapta kurgu farklı olsa da, karakterlerin özel hayatını bilmeden okumak, tıpkı karanlıkta el yordamıyla yürümek gibi bir şey. Yoğun bir dönemden geçiyorsanız veya tatilde size eşlik edecek kolay okunan polisiye arayışındaysanız bu seri tam size göre. Tüm seriyi gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.