···Okunma: 15 Ağustos 2024 22:59 Kadınların bastırılmadığı bir yerde ne kadar gelişebileceğini ve cinsiyet bariyerleri aşıldığında gelişimin başlayacağını anlatan bir kitap.Kadınlar erkekler olmadan da bir düzenin içinde olabilir. Bu konuda erkeklerden daha yeteneksiz değildir. Eğer ki bu zamana kadar bu konuda ileri gelenlenler erkekler olmuşsa bunun yalnız bir sebebi vardır. O da kadınların küçük görülüp bastırılmış olmasıdır.
Bu konuya bir açıklık getirdiğimize göre kitabın diğer bakış açısı gelişimdir. Kadınlar ülkesinde yetişen bireylerin gelişmiş olmalarının sebebi erkeklerden uzak olmaları değildi. Huzur, refah ve gelişmiş bir sisteme doğmuş olmalarıdır. Bu ülkede herkes eşittir. Hata anne ve çocuk bile. Kitapta kadın karakterlerin gözünde erkekler hiç küçümsenmemiştir. Erkeklerin gözünde kadınların hakkında bir sürü kategori bulunur, yer yer aşağılanır yer yer küçümsenir. Cinsiyetin üstünlük olarak görülmediği toplumlarda eşitlik dışında bir görüş sunulmaz çünkü.
Bu yorumlar tamamen bana ait olup belki de yazarın düşüncesiyle bağdaşmıyor olabilir fakat anlamak istediklerim bunlardı. Gerçek feminizm eşitlik savunur. Erkeksiz Dünya'nın cennet olacağını değil.
Günümüzün belki de en büyük meselesi olan eşitlik üzerine düşünme mesaimi arttıran bir kitaptı. Eğer ki toksik düşüncelerin esiri değilseniz eminim sizi de sinir yerine anlayışa iter. Tavsiye ederim. Sevgiyle ve okur kalın.