Martin Eden
2024 16. kitabı
Okunma: 15 Ağustos 2024 19:40
yıllarca klasiklerden adını okumuştum ancak okumak şimdi nasip oldu. herkesin son zamanlarda “o kitap” diye bahsedip durması beni oldukça meraklandırmıştı buna da değermiş doğrusu..Asla vazgeçmeyip çılgınlar gibi çalışması müthiş bir örnek. kendine olan inancından bir an bile şüphe duymaması gerçekliği sorgulattı bana. hatta bir yerden sonra ne olur vazgeç de şu kızın babasının ofisinde bir maaşa razı ol diye okudum kitabı, hele o postacılığı reddettiğinde bana yüklediği büyük dert hızlıca bitirme isteğine sebep oldu… bu tip örnekleri özellikle batı yazarlarında sıkça görmek mümkün; o kafa karışıklığını ve arayışı çok güzel ortaya koymuş yazar. sosyal hayatta bizi o kadar yoran bir meseleyi kaleme almış ki herkesin okuyabilmesini isterdim . tek derdi para ya da statü olan herkes ne kadar kötü yapmacık göründüğünü bir aynayla görebilir diye düşünüyorum. martin gibi varoluşsal sancılara kapılan bütün bu tiplemelerin o karanlık içinde kalışlarının bence bir sebebi de islama ulaşamamaları. doğru soruları hep yanlış yerde arayıp daha çıkmaza giriyor hepsi . bu olumsuz, üzgün zavallı son da sanırım insanların daha çok içlenmesine sebep oluyor dili güzel evet ama sırf kötü sonla bitti diye daha fazla hayatımızda yer ettiğini düşünüyorum, bayılıyoruz çünkü ayrılıklara ölümlere kavuşamayan aşıklara mutlu sonla bitse aynı etkiyi yaratmazdı. benim fikrim.
Düşünce
Martin EdenJack London · Can Yayınları · 2019134,8bin okunma