2024 72. kitabı
Okunma: 14 Ağustos 2024 14:29
Erewhon, Samuel Butler'ın distopik bir romanıdır. Utopik bir toplumun eleştirisini yaparken, aynı zamanda kendi toplumumuzdaki eksiklikleri de gözler önüne serer. Roman, hastalık yerine suç işleyenleri cezalandıran, başarı yerine tembelliği ödüllendiren tuhaf bir toplum olan Erewhon'u ziyaret eden bir İngiliz gezgininin gözünden anlatılır. Romanda aynı zamanda sadece teknolojiyi değil,toplumun yapısını ve değerlerini de eleştirir. Adalet sistemi, ceza yöntemleri ve insan doğası gibi konularda derinlemesine bir inceleme yapar. Erewhon'daki makine, sadece bir edebi eser içinde yer alan hayali bir nesne değildir. Aynı zamanda, insanlık tarihindeki teknolojik gelişmelerin ve bu gelişmelerin toplumsal etkilerinin bir yansımasıdır. Döneminin iyi kitaplarından biri. Ama okurken aradığım okuma akışını bulamadım belki de bu sene içinde bir kaç tane o dönem yazılmış, distopya, ütopya kitapları okumuş olmamda etkili diye düşünüyorum.... Bu ayki #1nobel1klasik grubumuzun okuma kitabı İdi. Arkadaşlarımın yorumunu da merak ediyorum
ErewhonSamuel Butler · Kyrhos Yayınları · 2013112 okunma