···Okunma: 10 Ağustos 2024 20:13 Hobbit | J.R.R. Tolkien
Merhaba! Bugün size bayılıp bittiğim bir kitapla geldim. Aranızda Yüzüklerin Efendisi’ni seyreden ya da okuyan kişiler illa vardır. Bu kitap o olayların öncesini anlatıyor. Bilbo’nun macerasını okuyoruz.
Kitaptaki nerdeyse bütün karakterlere bayılıyorum. Ejderha Smaug’u bile En sevdiğim karakterler Kili, Fili, Legolas, Tauriel, Bofur sanırım
Konusuna gelecek olursak eğer:
Bilbo Baggins kendi kendine huzurlu bir hayat süren keyfine düşkün bir hobbit. Bir gün Gandalf ve bir grup cüce evine gelir ve birden kendisini bir macerada buluyor bu hobbit. Görevleri ise Smaug adındaki ejderhadan yıllar önce cücelerin elinden aldığı Yalnız Dağ’ı ve içerisindeki kocaman hazineleri geri almak. Ve Bilbo diğer hobbitlerin aksine cesur ve başarılı davranıyor!
Irklardan biraz bahsedecek olursak birçok ırk var. Hobbitler keyfine düşkünler ve cüceler de savaşçılar. Bunları bilirseniz zaten diğerlerinde çok da sorun çıkmayacaktır. Detaylı ırklarla alakalı bilgi isterseniz yorumlarda belirtin daha sonraki paylaşımlarımda yer veririm. (Manyak derecede orta dünya bağımlısı biri olduğum için aşırı derecede araştırma yaptım)
Kitabı okumak için bir yaş sınırı yok bence, diline alışırsanız herkesin okuyabileceği bir kitap. Kendinize iyi bakın, bir sonraki kitap önerisinde görüşmek üzere, daha fazla öneri için hesabımı takip etmeyi unutmayın! Aynı zamanda YouTube’da da aynı isimle oradan da önerilerime göz atabilirsiniz ınstagram: zehranazpolatt youtube: zehranazpolatt