Bir baktım kimse bu kitap hakkında inceleme yapmamış. Ya okuyan kişi sayısı az yada kimse olduğunu paylaşmak istemiyor. Bence inceleme paylaşmak yerine diğer kitabın içinde geçen olayı paylaşmak istedim. Umarım bir çok kişi olur yanlış bilgi vermenin, kendine uzman diyen kişilerin nereden uydurdukları bilgilerin nelere mal olacağını görür. Kitabın devamında bir çok meslekte bulunan kişilerin insanlıktan nasibini almadığını, eğitimci olması gereken kişilerin hangi sıfatla sınıflarda öğretmen olduğunu göreceğiz maalesef. Farkındalık için güzel kitap umarım okutan kişi sayısı artar ve sizleri anlamak için çaba harcarlar.
Bir akşam haberleri izliyordum ve alt yazılardan sıradaki haberin kekemelik ile ilgili olduğunu okudum. Heyecanlanmıştım belki de kekemeliğin bir ilacın bulunmuştur diye beklemeye başladım az sonra bir uzman hekimi hakkında genel bilgiler vermeye başladı kiki meleğin önüne alınarak da öğrenebileceğini bu nedenle anne veya babası kekeme olan çocukların ebeveynlerini taklit ederek kekeleyebileceklerini anlatıyordu. O an başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü.
Oyunlar oynamayı, gezmeyi, sohbet etmeyi ve on'a bir şeyler öğretmeyi çok sevdiğim küçük kızın benim yüzümden kekeme olabilirdi. Buna hakkım yoktu büyüdüğü zaman benim yüzümden kekelemeye başladığını öğrenirse beni asla affetmez diye düşünüyordum. Televizyondaki uzman, bu örnek almanın 2- 7 yaşlaları arasında gerçekleştiğini söylemişti ve ben 4 yıl boyunca kızımla konuşmamaya karar verdim.
Durumu eşime anlattım. Başlangıçta biraz karşı çıkar gibi olsa da o da haberden etkilenmiş olacaktı ki, bu fikrimi kısa sürede kabul etti. Kızımla konuşacağım her şeyi eşime söyleyecektim o da kızıma iletecekti.
Üç yıl boyunca kızımla hiç konuşmadım. İnanılmaz yıpranmıştık ama sadece bir yılım kalmıştı. O günlerde bir arkadaşımla konuşurken dil ve konuşma bozuklukları üzerine çalışan merkezlerin olduğunu öğrendim. Bizim köyde internet olmadığı için ve telefonda randevu alabilecek kadar bile konuşamadığımdan, arkadaşımdan araştırma yapıp benim adıma randevu almasını rica ettim. Sağ olsun arkadaşım konuyla ilgilenmişti ve bir dil ve konuşma merkeziyle kekemelik konusunda çalışmalara başladık. Bir süre sonra oldukça huzurlu bir şekilde konuşmaya başlamıştım. Hocalarımın yönlendir-mesi ve desteği ile kızımla konuşmaya hatta ona akşamları kitaplar okumaya başlamıştım. Kızımın ve benim nasıl mutlu olduğumuzu sanırım tahmin edebilirsiniz.