Puan vermedi·360 syf.····Okunma: 19 Ağustos 2024 20:12 Jack Kerouac'ın kitabı efsaneye dönüşen kitaplardan biridir. Daha ilk sayfalardan kitabın dili insanın içine işler. Doğal bir süreçte sanki yaşadıklarını anlatıyor gibidir yazar ve gerçekten de kendisini anlatmış kitapta. Sanki sohbet eder gibi, bir barda karşılaştığınız bir adamdan duyduğunuz cümleler gibi
Heyecanı başkalarını gözlemleyerek yaşamaktadır ana kahramanımız ama sonra yola adım atar ve yaşadıklarına inanamaz. Bir uçtan bir ucuna koca bir kıtayı ve ülkeyi katederken denk geldiği insanlar öylesine ilginçtir ki yaşadığı zorluklar ve 5 parasızlık yorgunluğunu size de hissettirir ama pes etmek yoktur, dostları bekler yolun sonunda. Daha sonrasında ise yol dost olur bizimkine, içine bir kurt gibi yerleşir ve ulur sürekli. Yolda tanıştığı bir çılgını aziz ilan eder ve onun peşinden kıtayı geçer sürekli. Bu yolda olma hissi, her şeye rağmen öyle güzeldir ki.. Okurken evimde işimde gücümdeydim ama kitap 2. Gününde beni yollara sürükledi ve sanki geleceğim yokmuşcasına beni de yollara sürükledi. Kitabın bitmesine yakın dönüş yoluna geçtim ve evimin önünde bitirdim tekrar böyle bir yolculuğu kaldıramam diye. Muhteşem bir kitap öyle ki yaşamadan duramıyorsunuz.