2024 68. kitabı
Hayatın Ölçüsü.. Bir sabah uyandiginiz da kapınızın önünde küçük ahşap bir sandık bulursunuz. Ve öğrenirsiniz ki tüm dünyadaki insanlar için gelmiş kutular. Birden.. Aniden bir sabah belirmis. Peki bu sandıkların içinde ne vardı? Siz olsanız merak edip açar miydiniz? Yoksa temkinli olup bekler miydiniz? İşte kurgumuz bu sandıkların gelmesi ile başladı. Bazıları açmakta tedirgin oldu. Bekledi. Bazıları açtı. İçinde bir not ve bir ip vardı. Not, "Hayatınızın ölçüsü içinizde yatıyor." İp ise, herkesin farklı ölçüde. Anlamı ise, hayatınızın uzunluğu. Artık öleceğiniz günü bilseniz, nasıl bir yaşam sürerdiniz? Artık tüm insanlık öleceği günü biliyordu. Bazılarının ipi kısa, bazılarının uzundu. Ve herşey tepetaklak oldu. Çünkü artık kısa iplilere yaptırımlar başladı. İşten çıkarma, ise uygun görülmeme, boşanmalar, kredi verilmemesi vs. Peki bu ötekilestirme neden? Öleceğimiz günü biliyorsak, suç ömrümüz de mi? Çok harika bir bilimkurgu, distopya kitabiydi Hayatın ölçüsü. Sekiz farklı kişinin hayatı üzerinden anlatılan olaylar, öyle dehşet verici boyuta ulaştı ki. Bazen okurken bogazimda bir yumru oluştu. Hep düşündüm, son günüm olsa napardim diye. Artık kitabın sonuna yaklastigim da anlatılan sekiz kişiden kısa ipli olanların sonu nasıl bitecek diye düşünüp durdum. Birde kutusunu hiç açmayan kişi vardı. İşte orda bittim ben. Onun seçiminin sonucu.. Herşey bir kaderden ibaret.. Öyle ya da böyle son geldiyse, seçimler değişse bile bizi götürdügü yer aynı. Benim türü sevenlere şiddetle önereceğim bir kitap. Artık benim için türünün en iyileri arasına girdi, Hayatın Ölçüsü.. Enerjinizi, yaşama sevincinizi yüksek tutun. Çünkü hayatımızın ölçüsünü asla bilemeyiz..
Hayatın ÖlçüsüNikki Erlick · Ren Kitap · 202326 okunma