Puan vermedi·288 syf.····Okunma: 18 Ağustos 2024 19:05 O kadar muazzam bir kitaptı ki yazarın kaleminden bütün sureleri böyle okumak isterdim.
Bakara suresinin ilk ayetinde ki hurufu mukattayı anlatışından bahsetmek istiyorum hiç bu yönden düşünmemiştim ben
Allah Rasulü sallallahu aleyhi ve sellem ümmi bir şahsiyetti
zamanını düşündüğümüzde edebiyatın revaçta olduğu ve Mekke'nin ileri gelenlerinin kelimelerle dans ettiği bir döneme şahit oluyoruz.
Harfler, kelimeler ve cümleler onlara çok şey ifade ediyordu.
Ve bir anda Allah, Rasulünü seçip onların şiirlerinde hiç kullanmadıkları bir dil bir belagatla karşılarına çıkartıyor.
*Bismillahirrahmanirrahim*
Elif. lâm. mim.
Bir dakika... Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) bu harfleri nasıl okuyor? Bu kelimenin bu şekilde okunacağını nerden biliyor?
Elem diye okuyabilirdi fil suresinde ki gibi ama hayır Elif. lâm. mim. diye okuyor bu ne demek? Nasıl olur?
Kâfirleri aciz bırakan müslümanların imanlarını artıran üç kelimelik edebiyat parçalayan bir ayet muazzam ötesi
Sonra hurufu mukatta ayetlerinden sonra hep Kur'an'ı kerimden bahsetmesi bu ayetlerin manasının bilinmemesi sadece Allah tarafından bilinmesi
Kur'an'ı okurken sürekli merak duygusunu içerisinde olmamıza sebep oluyor ve asla monotonlaşmıyor.
Ayrıca yazarın arapça bilgisinin de ileri seviyede olup ayetleri kelimesinden diziliş sırasına kadar ince detaylarla anlatması bizi daha hakim kılıyor.